Изключването на Huawei от веригата за доставки на хардуер, който е произведен с американски технологии тепърва ще провокира сериозни дискусии. Търговските санкции на САЩ предотвратяват извършването на доставки до компанията след 15 септември. 

На практика тези ограничения поставят сериозни въпроси за бъдещата стратегия на Huawei в пазара на смартфони и възможностите им да бъдат конкурентни на останалите водещи брандове. В следващите седмици ни очаква премиерата на Huawei Mate 40, като след това няма яснота кога ще видим следващия премиум смартфон на компанията. 

Традиционно в началото на следващата година трябва да бъде представен Huawei P50, но е възможно да настъпят промени в плановете на Huawei. Само преди дни ви съобщихме, че АМD получиха лиценз за доставка на хардуер за Huawei

Информацията бе потвърдена oфициално от самата компания и това определено ще позволи на китайския производител да възстановят част от нормалните доставки на хардуер до Huawei.

 

 

От Reuters ни съобщават, че още един голям бранд в света на технологиите е успял да получи съответния лиценз за свободна търговия с Huawei и това е Intel. При всички положения това решение ще предостави повече гъвкавост на китайски производител. 

Много други производители на хардуер са входирали документи за получаване на лицензи за търговия с Huawei пред американското правителство. Доколкото разбираме сред тях попадат Qualcomm, Micron Technology, Samsung и MediaTek. Вече знаем, че молбата на Semiconductor Manufacturind International Corp. (SMIC) e била одобрена от САЩ. 

SK Hynix не могат да се похвалят със същия успех, тъй като лиценза им е бил отказан. За в бъдеще компанията ще опита да увеличи доставките към другите си клиенти, за да компенсира липсата на Huawei във веригата им за доставки. Няма да е изненадващо, ако в следващите седмици и други брандове се присъединят към Intel и SMIC.

 

Още от Digital: Първите смартфони на Huawei, които работят с HаrmonyOS ще бъдат представени през 2021г.