Intel произвеждат някои от най-добрите процесори за компютри и лаптопи в света. Успоредно с това компанията инвестира в разработката на технологии като Intel Optane. В миналото сме вижда ли и разни разбаботки на концептуален хардуер, с който инженерите на Intel опитват да провокират интереса на производителите. 

Така например се експериментираше с премиерата на серия мини компютри с името NUC. Сега този бранд става обект на сериозна еволюция, тъй като излиза извън пределите на този форм фактор. Новият представител на NUC семейството представлява лаптоп, който е проектиран изцяло от компанията, а не от хардуерните им партньори.

Компанията е опитала да постигне минималистичен дизайн, като модела носи името Intel NUC M15 и e предназначен за представителите на малкия и средния бизнес. Всеки клиент ще разполага с разнообразни възможности да конфигурира хардуера с различни опции. Другите брандове също могат да използват Intel MUC 15 като база за свои продукти, като ги продават с друго име на пазара.

 

 

Устройството има 15.6" дисплей с IPS технологията, който поддържа 1080p резолюция и може да има тъчскрийн или плосък екран. Опциите за избор включват Core i5-1135G7 или Core i7-1165G7 процесори от 11-та генерация, които са допълнени от 8GB и 16GB RAM. Всички версии ще са налични с Iris Xe GPU.

Вградената батерия е 73Whr и осигурява до 16 часа време за работа с едно зареждане. Ергономичната клавиатура е центрирана под самия екран и има голям Windows Precision тракпад. Intel NUC M15 има два Thunderbolt 4 / USB Type-C портове, два USB-A 10 Gbps конектора, 3.5-милиметров аудио жак и HDMI порт.

Пазарната цена на Intel NUC M15 се очаква да варира между $999 и $1499, като хардуера ще е наличен за производителите от януари 2021г.

 

Oще от Digital: Защо акциите на Intel се сринаха след като компанията обяви финансовите резултати