Intel изненадаха присъстващите на AI Developers конференцията с разработчиците, която се проведе в Китай. Компанията разкри интересни детайли за стратегията си и показа за първи път новия Intel Neural Compute Stick 2 (NCS2). Това е мини компютър с размерите на USB флашка, който позволява да се следи трафика на информация между две различни мрежи. По този начин джаджата позволява да управлявате рутъри, суичове и другите джаджи с платформата Интернет на нещата

 

 

Компанията определя този продукт като преносима невронна мрежа, която можете лесно да носите със себе си, независимо къде се намирате. Intel се надяват (NCS2) да положи основите на изцяло нова продуктова категория, която да привлече вниманието на разработчиците и професионалистите. Компактната джаджа е оборудвана с Myriad X Vision Processing Unit (VPU) звено, което се грижи за оптималната производителност на  Intel Neural Compute Stick 2 (NCS2) , съобщава Engadget. 

 

 

Основната цел на Intel NCS2 е да позволи създаването на алгоритми с изкуствен интелект локално, дори без връзка към интернет. Потребителите е необходимо да използват версия на Linux OS и да имат USB 3.0 порт. От компанията твърдят, че новата версия на устройството осигурява осем пъти по-висока скорост на работа, в сравнение с предходната версия. Желаещиет да се сдобият с Intel NCS2 вече могат да го направят от сайта на Intel.

 

Oще от Digital: Какви са подобренията в десктоп процесорите Intel Core i5-9600K, i7-9700K и i9-9900K