Intel oт години инвестират и работят над идеята за създаване на персонални компютри и мрежа от умни джаджи, които не използват никакви кабели. Технологиите за безжично свързване вече намират широко приложени сред мобилното устройства, като най-добрия пример е Bluetooth. Популярният стандарт е именно компонента, който Intel искат да оптимизират, за да свържат всички умни джаджи и аксесоари на бюрото ни. 

Вицепрезидентът на Intel Client Computing Group, Ерик Маклафлин смята, че технологията е добре развита за екосистемата от смартфони и мобилни устройства, но интеграцията на Bluetooth за компютри е лимитирана. Инженерите на Intel експериментират с различни нововъведение, за да обвържат в една безжична система клавиатури, мишки, аудио, периферия и компютрите.

Компанията вече придоби Rivet Networks и ще обърнат специално внимание на Kliier Networking портфолиото от етернет контролери, безжични чипове и софтуер за управление на хардуера. Интелектуалната собственост на Rivet Networks и голяма част от служителите им ще станата част от Wireless Solution Group на Intel

 

 

Teхнологичният гигант изрази желание да развива допълнително Killer бранда, както и да продължи да лицензира софтуера за потребителите, както досега. Най-голям принос от сделката ще имат безжичните платформи за смарт компютинг на Intel, като скоро към тях ще бъдат интегрирани мрежовото оборудване на Rivet. 

Иновациите на компанията ще бъдат съчетание с усъвършенстваните решения на Intel  в сферата на WI-Fi 6 технологията, за да представят най-добрия продукт за безжична комуникация на умните устройства. Благодарение на него потребителите щe могат да свързват периферни аксесоари към монитори, мишки и клавиатури без никакви кабели. 

Intel работят над софтуер, който обещава до пет пъти по-добра производителност при видео стрийминг от стандартен Wi-Fi чип. Изследване на компанията показва, че в едно домакинство има средно 11 устройства, които са свързани към мрежата.

Дългосрочната стратегия на Intel е да премахне напълно физическата граница между тях и да ги свърже безжично с оптимално висока скорост за пренос на данни. 

 

Oще от Digital: Вече можем да инсталираме графични драйвери на Intel за Windows 10 без ограниченията на производителите