Intel планират да се превърнат в един от лидерите в разработването на технологии с виртуална реалност. Инженерите на компанията работят над различни проекти, с които да направят VR джаджите по-добри и достъпни за всички потребители. Основен акцент в стратегията на Intel е как да се отстранят досадните кабели необходими за работата на устройствата. В момента това продължава да е най-големият проблем на VR очилата. Intel работят над прототип с името Project Alloy, който работи безжично благодарение на технологията WiGig.

 

При този метод се използва радио сигнал с честота 60 гигахерца, за да изпращат и проектират изображения с виртуална реалност от компютър на дисплея на самите очила. Това не само премахва кабелите, но позволява цялата обработка на съдържанието да се извършва от процесора на десктоп машината, а не от хардуера на самите очила, предаде VentureBeat. Крайният резултат за потребителите е по-бърза скорост на работа, по-реалистично съдържание, както и по-дълъг живот на батерията на VR джаджите.

 

Компанията смята, че ще са нужни години преди да използваме пълния потенциал на виртуалната реалност. Project Alloy ще доведе до създаването на ново поколение VR очила, които не изискват смартфони и кабели, за да функционират. Необходими са и нови технологични решения, които не само да подобрят работата им, но и да допринесат за намаляване на производствената цена. Intel са уверени, че ще изиграят водеща роля в превръщането на VR джаджите в неизменен елемент от ежедневието ни.

 

Вижте какво трябва да имаме предвид при избора на очила с виртуална реалност