Вече ви информирахме, че първите 10-нанометрови процесори на Intel ще са 30% по-евтини от тези на конкурентите. Въпросните чипове ще са част от платформата Cannon Lake, която все още не е достъпна за потребителите. Според данните на Intel първите устройства от тази серия ще се появят на пазара през следващата година. Докато очакваме това да се случи разбираме за нова генерация процесори  с името Intel Ice Lake, които ще са произведени с "10nm+" процес.

 

Тяхната премиера на пазара ни очаква най-рано в края на 2018г. или дори през 2019г., предаде Engadget. Все още не разполагаме с конкретни детайли за техническите характеристики на Intel Ice Lake. За разлика от Cannon Lake, обаче новите процесори най-вероятно ще са предназначени за десктоп компютрите от високия клас. Припомняме ви, че Cannon Lake ще са фокусирани предимно към ултратънките и хибридните устройства, които са лесно преносими.

 

Intel Ice Lake ще обхванат сегментите, в които се търси максимална производителност, а не компактен дизайн. Компанията не бърза с представянето на вторите си 10-нанометрови процесори, тъй като намаляването на размерите предизвиква технически проблеми. Именно това бе причината за отлагането на премиерата на Cannon Lake. Intel искат да са сигурни, че новата "10nm+" технология работи оптимално, поради което компютрите с Ice Lake няма да се появят преди края на 2018г.

 

Вижте как първите Intel Core i9 процесори ще се казват Skylake-X