Intel продължават да изпитват производствени проблеми с новата си генерация 10-нанометрови процесори, които вече бяха отложени за следващата година. Тези процеси предизвикаха недостиг на компанията и ще окажат влияние върху стратегията на производителите на лаптопи и компютри. Въпреки това Intel продължават да инвестират в разработката на нови иновации и технологии, които ще намерят място в бъдещите им процесори. Добър пример в това отношение е концепцията Foveros, предаде TechSpot. 

 

 

Всъщност под това име се крие усъвършенствана 3D технология за производство на процесори, която се разработва от инженерите на Intel в продължение на две десетилетия. Intel Foveros позволява хардуерните компоненти да се разположат вертикално, което подобрява скоростта и оптимизира консумацията на енергия. Компанията твърди, че тази технология e подходяща за съчетаването на различни модули като процесор и памет без значение от метода, с който са произведени. Това позволява и сливането им в един общ компонент.

 

 

На практика Intel Foveros ще гарантира на компанията, че може да използва наличните 10-нанометрови чипове, заедно с друг хардуер, който е създаден с 14 и 22-нанометрови технологии. Първите процесори с Foveros ще са достъпни за производителите през втората половина на 2019г. и ще използват новите Sunny Cove ядра, които ще са допълнени от четири Atom ядра. Архитектурата ще е с размери от 12х12х1 милиметра и ще изисква консумация на енергия от 2mW, което е подходящо за ултратънките устройства.

 

Oще от Digital: Intel ще представят 10-ядрен процесор за компютри през 2019г.