Instagram експериментират с въвеждането на допълнителен раздел в профилите ни, който ще е достъпен от Profile менюто на акаунтите. Ако използвате активно приложението вероятно сте забелязали, че напоследък виждаме все повече информация в тази секция и Instagram искат да променят ситуацията. Концепцията предвижда част от данните като архива със запазените публикации да се преместят в отделно меню, предаде AndroidPolice.

 

 

Потребителите ще могат да го отворят oт иконата в горния десен ъгъл или с плъзгане на пръста в дясно от началния екран на смартфоните. По този начин Instagram ще ви покаже публикациите, които сте запазили в своя акаунт, както и профилите на други проблеми, които можете да харесате и да искате да следвате. Крайният резултат е, че Profile раздела в мобилното приложения няма да е толкова претрупан с твърде много излишна информация.

 

 

Интеграцията на новия раздел предвидена за стабилната версия 59 на мобилното приложение, която вече е достъпна за част от потребителите. Преместването на част от съдържанието в допълнителен раздел може да коства няколко кликвания повече, но ще предостави повече пространство за по-важната информация в Profile раздела. Новата версия на Instagram се очаква да предложи пачове на настоящи бъгове и няма да променя други елементи от потребителския интерфейс.

 

Още от Digital: Oсем неща, които не е добре да правим в Instagram