Създателите на Instagram експериментират с интересна функционалност, която може да промени един от най-емблематичните елементи на приложението. В интернет се появиха скрийншотове, които показват как Instagram скрива информацията за броя на харесванията на публикациите. Основният мотив зад тази идея е потребителите да се фокусират предимно върху нещата, които харесват и искат да пожат на своите приятели, а не на броя на харесванията, които ще получат.

 

Важно е да отбележим, че Instagram потвърдиха за тестовете, но разкриха, че засега функцията е налична само за ограничен брой потребители. Напоследък много хора са критикувани, че качват съдържание в мобилните приложения единствено с идеята да генерират определен брой харесвания. Именно този проблем искат да отстранят разработчиците на Instagram с тази интересна промяна, съобщава Mashable. За в бъдеще единствено човека, който качи даден пост ще вижда публикацията.

 

 

Toва означава, че останалите потребителите, които взаимодействат с публикацията няма да виждат колко харесвания вече са генерирани. Оптималният вариант е всичко това да стимулира повече коментари и по-креативни дискусии в популярното приложение. Все още не знаем дали тази промяна ще предизвика положителни или негативни коментари сред феновете на Instagram. Със сигурност, обаче компанията търси различни начини да ни накара да прекарваме повече време в профилите си. 

 

Oще от Digital: Пет твърдения за Instagram, на които не трябва да вярвате