Instagram e приложение, което продължава да търси ефективни начини, с които да конкурира успешно TikTok. Най-сериозното средство е Instagram Reels, което също представлява платформа за ъплоуд на кратки видео клипове. Компанията разчита на огромната аудитория, която използва Instagram да се насочи към новия им софтуер.

Първоначалният лимит за качване на видео клипове в Instagram Reels е 30 секунди, но това не е достатъчно за някои автори на съдържание. Нов ъпдейт ще удвои тази стойност и ще позволи ъплоудването на 60-секундни клипове в приложението. Данните бяха потвърдени в официалния Twitter акаунт на Instagram Reels.

Разпространението на актуализацията вече е започнало и се очаква в кратки срокове да обхване всички потребители в световен мащаб. Удвояването на лимита за видео в Instagram Reels ще позволи на приложениетo да е по-атрактивна алтернатива на TikTok и конкурентните платформи за кратки видео клипове.

 

 

Актуализацията включва още една важна функционалност, а именно поддръжка за т.нар. "Caption Sticker", което позволява да гледате съдържание без да включвате аудио. Това е подходящо решение, когато около вас е шумно или за потребителите със слухови проблеми.

Включването на "Caption Sticker" ще конвертира аудиото в текст, което ще позволи да разбирате какво се случва дори и без звук. На този етап функцията работи единствено с английски, но се очаква броя от съвместимите езици да бъде обявен допълнително, съобщава TechCrunch.

Потребителите вероятно ще останат доволни от 60-секундния лимит за видео в Instagram Reels, което ще позволи на много хора да бъдат още по-креативни.

 

Още от Digital: Instagram представиха конкурент на TikTok Duet с името Remix on Reels