Instagram e най-популярното приложениe за мобилна фотография. Платформата предлага и различни източници на приходи за инфлуенсърите. Голямата конкуренция в сферата на дигиталното забавление от смартфоните е причина Instagram постоянно да получава нови функции. Вече ви информирахме, че Instagram се опитва да открадне най-креативните автори от TikTok за новата услуга Reels.

Приложението за споделяне на кратки видео клипове подобри редица рекорди за популярност и трафик от мобилните устройства през 2020г. Не е изненадващо, че Instagram опитват да копират някои функции на TikTok, тъй като вече възприеха подобна стратегия с друго популярно заглавие: Snapchat.

Сега разбираме за още една новост в приложението, която ще е налична за потребителите под името Remix on Reels. Както името подсказва функцията предоставя опция да запишете собствено Reels видео заедно с клип направен от друг потребител, информира TechCrunch.

На практика идеята е сходна с концепцията залегнала в TikTok Duets и провокира все повече хора да си правят дуети и да ги споделят в своите профили.

 

 

Самите потребители ще могат да предизвикват други хора или просто да представят по-различна версия на видео, което вече са открили в Instagram Reels. Включването на подобна функционалност може да допринесе за усещането, че приложението позволява да споделяте съдържание и да общувате с другите потребители.

Записването на дует може да има разнообразни приложения, в които да танцувате, пеете, да се шегувате или по друг начин да покажете своята aртистичност. За да използвате Remix on Reels е необходимо да изберете иконата с три точки от Reel менюто и да кликнете "Remix with Reel".

След като го направите екрана ще се раздели на две части, като в едната секция ще трябва да запишете и направите своето видео. Накрая е предвидена опция да редактирате и добавяте ефекти, включително и подходящо аудио. Важно е да знаете, че функцията е оптимизирана единствено за ново видео съдържание и засега не може да се приложи към стари клипове.

 

Oще от Digital: Функцията Live Rooms в Instagram позволява излъчване на живо между четири човека