Разработчиците на приложението обичат да експериментират с нови функционалности. Instagram непрекъснато търсят нови начини да подобрят интерфейса и улеснят откриването на подходящо съдържание. Огромната популярност превърна Instagram в една от най-големите социални платформи в уеб пространството.

Освен качването на снимки и разглеждането на албумите на приятелите ви разполагате с много възможности да общувате със знаменитости, както и да следите съветите на инфлуенсърите. Instagram е водещото приложение за споделяне на снимки от смартфоните и ключов източник на приходи за рекламодателите.

Водени от стремежа да прекарваме повече време в своите акаунти от Instagram интегрираха и Live Rooms функционалност. Както името подсказва това е полезен инструмент за стартиране на видео разговор на живо, в който могат да се включват до четирима души. От Instagram смятат, че Live Rooms предлага още повече възможности да се забавляваме и бъдем продуктивни, докато oбщуваме с приложението.

Компанията стартира тестове с още една функция, която е предназначена за ограничен брой потребители.

 

 

Въпреки това е възникнал проблем, който е предоставил достъп до повече профили на опция за скриване на харесванията на публикациите. Причината е бъг, който Instagrаm вече са отстранили, но е засегнал доста повече хора от първоначалните очаквания.

Шефът на Instagram, Адам Мосери публикува кратко видео в Twitter, с което се извинява за неудобството, което тестовете са причинили на потребителите. Той твърди, че функцията се разработва да бъде полезна на хората, които искат да я използват, а не да създава затруднения.

По този начин Адам Мосери увери, че няма да представят функция за автоматично скриване на харесванията в публикациите. Instagram ще се стремят да ни предоставят достатъчен контрол над снимките, клиповете и постовете, които качваме и споделяме в мобилното приложение.

Идеята за скриването на харесванията от публикациите всъщност не е нова, тъй като още през юли 2019г. се проведоха подобни тестове. Тогава функцията бе налична само в някои държави, но продължава и днес да не може да се използва от всички потребители на Instagram.

 

Още oт Digital: 20 доказани начина да увеличим последователите си в Instagram