Възможността да правим 360-градусови клипове и снимки е една от най-новите тенденции в индустрията. На пазара се продават различни камери, включващи тази функционалност, но най-качествените от тях могат да се купят за поне $300. Компанията Insta360 е разработила интересен продукт си мето Air с идеята да сложи край на този проблем. Джаджата не само може да снима 360-градусово съдържание, но и да излъчва на живо в интернет, съобщава TechCrunch.

 

 

Първоначалната цена е €95, а след като стартират официaлно продажбите на пазара ще е достъпна за $115. Устройството може да се свързва с лаптоп и да се захранва от батерията му, за да излъчване на по-дълги стрийминги в реално време. Според данните максималната резолюция на Insta360 Air е 3K за снимки и 2K при запис на видео. Все пак разделителната способност ще зависи изцяло от възможностите на камерата на смартфона. Джаджата включва и софтуер за стабилизация на кадрите.

Другите предимства на иновативната камера са свързани с възможността за споделяне на съдържанието в социални мрежи, както и поддръжката за очила с виртуална реалност. Insta360 Air има microUSB и USB Type-C конектори, с които на практика може да се използва на всеки смартфон с Android. Този аксесоар е доста атрактивен и достъпната му цена има потенциала да привлече вниманието на повече потребители. Продажбите ще стартират през март 2017г.

 

Вижте как да правим 360-градусови снимки със смартфон