Innolux се похвалиха, че са разработили комплексно решение, което би позволило на смартфоните да се използват под вода. Това е възможно с нова технология, позволяваща на екраните да разпознават тъчскрийн функционалност дори след потапяне. Всъщност Innolux са кръстили тази иновация "Underwater Touch In Display" (UTID) и се отличава с три уникални характеристики за индустрията, съобщава Digitimes.


Първото нещо, което трябва да отбележим е, че това е първият сензорен панел за смартфони, предлагащ тъчскрийн функционалност при потапяне под вода. Другото предимство на UTID е, че са с достатъчно тънки и компактни размери. Бъдещите производители също така няма да се налага да включват специален слой, който добавя тази функция и респективно допълнително да редуцират размерите на своите устройства с UTID.


Създателите на UTID твърдят, че техния панел е достатъчно добър и прецизен, за да си направите снимка под вода на дълбочина до пет метра. Тепърва Innolux ще позволят на другите производители да провеждат тестове с новото си решение. Ако всичко върви по план първите смартфони с тази функционалност ще са достъпни за потребителите на световния пазар преди края на следващата година.

 

Още от Digital: Нова технология ще премахне дискомфорта при носене на очилата с виртуална реалност