Google планират да спрат да представят смартфони с бранда Nexus. Вместо това се очаква компанията да започне да разработва нова серия модели, които ще се казват Pixel. Първите смартфони с това име ще бъдат представени официално на 4 октомври. Можем да сме сигурни, че Google Pixel и Pixel XL ще работят с Android 7.0 Nougat. Taзи промяна в стратегията на компанията идва броени дни след премиерата на iPhone 7 и iPhone 7 Plus, и седмици след като стартираха продажбите на Samsung Galaxy Note 7. 

 

Oт компанията вярват, че смяната на името от Nexus на Pixel може да направи устройствата по-популярни сред потребителите., предаде AndroidPolice. Очаква се те да бъдат промотирани като продукти на Google, а не като такива с Android. Много потребители асоциират името Nexus с новата версия на мобилната платформа и с факта, че устройствата първи получават ъпдейтите към нея. Google искат да сложат край на тази концепция и да фокусират вниманието ни изцяло към дизайна и хардуера на смартфоните Pixel и Pixel XL.

 

Новата стратегия представлява и първия серизоен опит на Google да се конкурира директно с iPhone. Именно заради това можем да очакваме много по-атрактивен дизайн, по-добри характеристики и разбира се по-висока цена. Смартфоните Nexus винаги са били позиционирани в средния ценови клас и никога не са били реална конкуренция на флагманите на Sony, Samsung, Apple и другите производители. Pixel и Pixel XL се разработват с идеята да променят тази ситуация. В голяма степен те представляват сериозна крачка напред във възприемането на Google като хардуерна компания.

 

Вижте смартфоните Google Pixel и Pixel XL ще имат 12 и 8МР на Sony