Модернитe смартфони имат все по-големи дисплеи, които заемат почти цялото пространство в предната част и се захранват от мощни процесори с изкуствен интелект. Съчетанието от тези характеристики ги превръща в подходящ избор за мултимедия и игри. Водещите производители като Asus, Razеr и Huawei вече представиха нови модели, които са оптимизирани специално за игри, като Asus ROG Phone, Razer Phone и Honor Play, който работи с уникалната технология GPU Turbo. Tя увеличава производителността на графичния чип с 60% и намалява консумацията на енергия с 30%. 

 

Аsus ROG Phone

Всяка компания подхожда различно към този сегмент, за да привлече вниманието на потребителите. Asus например са оборудвали своя геймърски смартфон със специална система за охлаждане, която поддържа оптимална температура дори при максимални натоварвания. Дисплеят на ROG Phone се отличава с честота за опресняване на кадрите от 90GHz и може да възпроизвежда HDR съдържание, предаде AndroidPolice. Устройствата в този сегмент имат допълнителни сензори, с които добавят ефекти към геймплея и така подсилват реалистичния ефект в игрите

 

Honor Play

 

Huawei използват алгоритми с изкуствен интелект, за да подобрят качеството на звука и картината и да предложат възможности за 4D гейминг. Допълнителни ефекти карат Honor Play да вибрира спрямо събитията в играта. Новите геймърски модели са базирани на мощни процесори, които гарантират плавна работа, дори при продължително играене. Цената на геймърските смартфони е характерна за най-скъпия ценови клас, но има много любители на игрите, които с удоволствие биха я платили, а да се възползва от уникалните им функции.

 

Oще от Digital: Най-добрите смартфони за игри