За никой не е тайна, че Илън Мъск е в открита вражда с Марк Зукърбърг. Двамата технологични милиардери имат спорове по не една и две теми, като последното доказателство за враждата им е свързано с изтичането на данни на 87 милиона потребители на Cambridge Analytica. Заради него федералната търговска комисия на САЩ наложи на Facebook глоба за $5 000 000 000, което е около 1/3 от приходите на компанията за второто тримесечие на 2019г., когато избухна въпросният скандал.

 

 

По този повод собственикът на Tesla и SpaceX, изтри данните на компаниите си от Facebook. А сега открито призова феновете си да бойкотират Facebook. Всичко започва от пост на британският актьор комик Саша Барън Коен, в който туй публикува картикатура на Марк Зукърбърг в Twitter. На нея собственикът на Facebook е олицетворен като римски император, който държи логото на Facebook над земното кълбо. Интересен е и текста съпътстващ колажа:

 

„Ние не е позволяваме на един човек да контролира водата за 2.5 милиарда души. Ние не позволяваме на един човек да контролира тока за 2.5 милиарда души. Защо позволяваме на един човек да контролира информацията, която виждат 2.5 милиарда души? Facebook трябва да се управлява от правителствата, а не от император!“

 

 

Илън Мъск споделя поста и добавя каштаг #DeliteFacebook и текст, който е от жаргон и в ревод означава "Куц е/Не струва". До къде ще доведе откритата вражда между двамата технологични гиганти – времето ще покаже.

 

Прочетете още статията: Продажбите на свързани към Интернет усройства ще достигнат до 2.1 млрд. през 2020г.