Няма начин да сте карали скейтборд, да играете компютърни игри ли да сте правили и двете накуп и да не знаете кой е Тони Хоук (Tony Hawk). Без съмнение, това е най-известният скейтър на всички времена. Прякорът му „Hawk“ идва от там, че скачайки по рампата, той буквално лети като Ястреб.

Иначе за по-малко запознатите Тони Хоук се казва Антъни Франк (Anthony Frank), но не това е важното, а факта, че зад гърба си Тони има безброй акробатични изпълнения, които вдъхновяват създаването на най-популярната скейтборд видео игра.

 

 

През 1999г. излиза първото издание на Tony Hawk’s Pro Skater, годината в която по време на X Games,Тони Хоук прави първия успешен трик в историята на скейтбординга, при който се завърта два и половина пъти във въздуха, достигайки треактория от нечуваните до този момент 900°.

21 години по-късно, геймърите ще могат да се зарадват на изцяло реновирана версия на тази игра и на второто ѝ поколение Tony Hawk’s Pro Skater 2, което се появи през 2000 година. Зад обновените проекти на THPS 1 и 2 стои компанията Vicarious Visions, която през 2005 година купи студиото Activision, което някога създаде първата версия на играта. 

 

 

За феновете на гейминга ще кажем, че Vicarious Visions вече имат зад гърба си един изключително успешен римек и той е на създадената през далечната 1996 година забавна игра Crash Bandicoot.

За разлика от тази обновена версия, Vicarious Visions не могат да се похвалят със същия успех при последните си версии на Tony Hawk’s Pro Skater. THPS5 беше същински провал, с безброй бъгове и проблеми, които не само бяха критикувани сериозно, но и доведоха до много слаби продажби на играта.

 

 

Дано при THPS1 и THPS2 нещата не стоят така, но имайки предвид, че в основата им ще се използва платформата от близкото минало, в която всичко беше чудесно – има големи шансове обновените версии да се окажат успешни.

Една от новостите които можем да очакваме в тях е онлайн мултиплейър. Приятното усещане допълнително ще се подсили от подобрена графика и някои нови трикове, които прави Тони Холк.

Двете игри ще се продават в комплект, който ще носи името „Tony Hawk’s Pro Skater 1+2“. Игрите ще са с 4K качество, а феновете на скейтбординга ще могат да се радват на оригиналният саундтрак от края на миналия век.  

 

Още от Digital.bg: TikTok въвежда строги ограничения за брандовете, които използват музика във видеоклиповете си