Голяма част от нас са израстнали с електронните игри Nintendo, в които главно действащо лице са забавният водопроводчик Марио и помощникът му Луиджи. Като на шега, играта Super Mario стана на цели 35 години и по случай юбилея ѝ, създателите на играта готвят много изненади за феновете си. 

 

 

Първоначално бе планирано това да се случи през месец Юни по време на геймърското изложение на "Трите Е-та" (E3 - Electronic Entertainment Expo) в Лас Вегас, но заради пандемията с COVID-19, събитието беше отменено. Рожден ден все пак ще се празнува, но това вероятно ще се случи онлайн. Като изненадите ще са много. Една от тях е факта, че ни очаква актуализация и възвраждането на гояма част от игрите от поредицата в Nintendo Switch. Очакват ни и ремастери играта "Paper Mario", кино продукция и цял тематичен парк "Super Nintendo World", дело на Universal Studios.

 

 

И макар говорителят на GamesBeat да казва в изявление "Нямаме какво да съобщаваме по тази тема", благодарение на различн иизточници като Venturebeat научаваме, че Nintendo ще реализират 3D проект с работно заглавие "Super Mario All-Stars 2 ", който ще включва Super Mario 64, Super Mario Sunshine, Super Mario Galaxy и Super Mario Galaxy 2. 

 

Прочтете още статията: Защо всички трябвa да носим защитни маски срещу коронавирус