Игрите са най-популярната категория мобилни приложения, което едва ли е изненадващо. Смартфоните са изключително подходящи за забавление. Кризата с коронавируса също накара хората дa прекарват повече време, докато играят любимите си заглавия. Екшън игрите са специфичен жанр, който предлага невероятно разнообразие от каталога на водещите разработчици.

PUBG Mobile е специфично заглавие, което създаде изцяло нова категория за мобилен гейминг, в който група от потребители водят битка помежду си, докато не остане само един победител. Този сюжет гарантира динамичен геймплей и интерактивни възможности за мултиплейър с милиони хора по цял свят. PUBG Mobile представлява мобилна версия на Playerunknown's Battlegrounds.

Разработчиците от Tencent сега са похвалиха, че играта вече е регистрирала над 1 млрд. инсталации за смартфони от премиерата си през 2018г., съобщава Reuters. Важно уточнение е, че цифрата отчита единствено изтеглянията на PUBG Mobile, които са направени извън територията на Китай.

По този начин стойностите отразяват популярността на заглавието сред мобилните потрбители по цял свят.


 

Преминаването на границата от 1 млрд. инсталации означава, че PUBG Mobile ще попадне в ексклузивния клуб на най-добрите игри за смартфони, сред които са Subway Surfers и Candy Crush Saga. Анализаторите коментираха успеха с твърдението как PUBG Mobile е доказателство, че версия на десктоп игра може да постигне същите впечатляващи резултати и на мобилните устройства.

Tencent предлагат още едно заглавие в жанра AAA Battler Royale за смартфони, което се казва Peacekeeper Elite, но е достъпно единствено за китайските потребители. Стратегията позволява на компанията да доминира класациите за най-популярни игри, както в Китай, така и в световен мащаб.

Приходите им отчетоха 29.% ръст през последното тримесечие, което се дължи най-вече на огромния брой нови потребители. Ако все още не сте имали възможност сами да изпробвате PUBG Mobile постигането на 1 млрд. инсталации от играта е подходящ случай да го направите.

 

Още от Digital: Най-добрите безплатни игри за Android (Видео)