Fortnite е мобилна игра, която се превърна в абсолютен хит сред собствениците на устройства с iOS. Официалната премиера за платформата бе през април и през първите 90 дни заглавието генерира $100 млн. приходи. Това автоматично превърна мобилната игра във втория най-успешен дебют в историята на App Store. Разработчиците от Epic Games обещаха да представят и версия за смартфоните с Android. Сега от Маshable разкриват малко повече детайли кога може да очакваме това да се случи.

 

Според данните първият модел с Android, който ще ни позволи да играем Fortnite ще бъде Samsung Galaxy Notе 9. Популярното заглавие ще е достъпно ексклузивно за смартфона за период от 30 дни. Това означава, че ако искате да се забавлявате с Fortnite заедно със своите приятели, които имат iOS устройства, компютри с Windows или Mac, или PS4 и Xbox One трябва да си купите Galaxy Note 9. Другото специално предложение са безплатни V-Bucks на стойност между $100 и $150.

 

 

Това е виртуалната валута, с която можете да извършвате покупки във Fortnite. Все още няма данни кога можем да очакваме премиерата на Fortnite за другите смартфони с Android. Припомняме ви, че премиерата на Galaxy Note 9 ще e на 9 август, а официалните продажби ще стартират до края на август. Можем да се надяваме, че по време на представянето на смартфона ще разберем повече детайли за Fortnite и кога ще е достъпна за безплатно изтегляне от Google Play.

 

Oще от Digital: Фалшиви версии на играта Fortnite: Battle Royale излагат на риск смартфоните с Android