Разработчиците от Epic Games официално потвърдиха, че култовата им игра Fortnite ще бъде оптимизирана и за устройствата с Android. Aко сте фенове на заглавието е добре да знаете, че няма да се налага да чакате твърде дълго, тъй като премиерата ще стане факт до края на лятото. Fortnite е налична за iOS от началото на март и продължава да е най-изтегляното безплатно приложение в App Store. Oфициалните данни разкриват, че Epic Games са генерирали около $15 млн. в първите три седмици от покупки в играта, което е доста впечатляващо постижение.

 

 

Можем да сме сигурни, че премиерата на играта за Android ще позволи на Fortnite да генерира много повече приходи, заради огромния брой смартфони с операционната система. Създателите от Epic Games работят над няколко допълнителни подобрения и функционалности, които скоро ще станат част от заглавието, информира Pocket-Lint. В случай, че не сте запознати Fortnite e игра от типа Battle Royale, която ще ви пренесе на самотен остров, където едновременно 100 героя се борят да оцелеят. Крайният победител  в играта е този, който остане последен.

 

 

Сред подобренията, над които се работи са Auto-Run функция, нова система за гласов чат, както и специален режим, който допринася за ниската консумация на енергия. Потребителите ще могат да виждат в реално време детайлни статистики за представянето им, както и да персонализират HUD. Предстоящ ъпдейт ще добави бутон, който позволява да спрете звука на себе и останалите играчи, когато е необходимо. Собствениците на смартфони с Android ще трябва да се въоръжат с още търпение, за да могат да играят Fortnite на своите устройства.

 

Oще от Digital: Как да играем компютърни игри на смартфони с Android и iOS