Apex Legends е популярно заглавие, което бе представено преди две години като Cross-Platform игра в жанра Battle Royale. Разработчиците са Respawn Entertainment, които са създатели на Titanfall. Заглавието е публикувано от Electronic Arts (EA) и на този етап е достъпно за компютрите и конзолите.

Все пак EA обещават скоро интеграция за мобилните устройства, което със сигурност ще допадне на потребителите. В официалния блог на компанията разбираме не само за съществуването на Apex Legends Mobile, но и за конкретните им планове. Следващата фаза от проекта е свързана със старта на първите регионални бета тестове с играта.

Новата версия ще бъде оптимизирана за тъчскрийн екраните на смартфоните и ще запази връзката с оригиналния Apex Legends, като предложи допълнително съдържание. Регионалните тестове ще продължат няколко месеца, което е последния етап преди масовата дистрибуция на Apex Legends Mobile в App Store и Google Play.

 

 

EA oбещават премиерата да стане факт до края на годината. Първоначално Apex Legends Mobile ще дебютира за устройствата с Android. Версията за iOS ще се разпространява на по-късен етап. Геймърите могат да очакват интерфейса да бъде сходен с Apex Legends, като играта ще е безплатна, но с допълнителни покупки.

Компанията смята на етапи да увеличава броя на потребителите, които имат достъп до тестовата бета версия на Apex Legends Mobile. Разнообразието от игри в Battle Royale жанра не само не притеснява EA, но дори ще ускори плановете им да предложат най-доброто заглавие в тази категория.

В следващите месеци ще научаваме повече за начина, по който изглежда Apex Legends Mobile.

 

Още от Digital: Най-добрите FPS и TPS игри за Android и iPhone