На втори септември тази година в Берлин ,няколко часа преди откриването на едно от най-големите технологични събития  IFA , Huawei представи своето портфолио от нови продукти.

Това бяха смартфоните Huawei Mate S и Huawei G8 .Също така брандът представи новият си смарт часовник Huawei Watch.

 

В центъра на вниманието беше Mate S, който ще изненада потребителите с интересни функции и лесен и удобен начин на ползване. Дизайна на телефона е запазил чертите на предходните модели на марката. Впечатление ни прави тънкия профил на устройството 7,2мм както и сензора за пръстови отпечатъци , който се намира в задната час на смартфона. Същото решение е използвано и при модела Huawei Honor 7 , който ви показахме преди време в отделно видео ревю. В смартфона са запазени някои от приложенията на предния модел Huawei P8. Такова е например Knuckle Sense technology  с която можете да отключите телефона си , да отворите web браузъра или камерата на телефона , съответно изписвайки с кокалчето на пръста си буквите W или C. Подобрението в Knuckle Sense technology  2.0 , който използва телефона е ,че можете да изрязвате вече направени снимки с различни форми или с двойно почукване да запишете видео от екрана на телефона.

 


Дисплея с който разполага устройството е 5.5 инча AMOLED с Full HD резолюция като плътността на пикселите за един инч е 401 ppi. Иновативната технология която е използвана при дисплея е Force Touch. При нея интересното е че тя преценява различните нива на натиск върху дисплея на смартфона и така можете да приближавате и отдалечавате различни обекти от снимката която разглеждате. Също в галерията на снимките при натиск можете да видите по-мащабно изображение и така може да прецените коя точно снимка искате да отворите. Интересна функция е че със сензора за пръстови отпечатъци можете да слайдвате и да извършвате всякакви команди без да докосвате дисплея.

 

При камерите на устройството намираме задна с 13мп и предна с 8.

При предната интересното е че имаме LED светкавица която ни помага да направим добра селфи снимка при ниска осветеност. Удобна функция е , че при натискане на сензора за пръстови отпечатъци правите снимка и не е нужно да ползвате таймер или другата си ръка за да се снимате.Задната камера разполага със Сапфирен кристал за протекция на лещата, оптична стабилизация HDR и  куп други функции. една от тях е и PRO режима , в който хората с напреднали познания във фотографията могат да експериментират и да правят качествени фотографии.

 

Процесора на смартфона е HiSilicon Kirin 935 това е 64 битов ,осем ядрен процесор с

ARM Cortex-A53e архитектура. Графичния процесор е Mali-T628 MP4 а RAM паметта е

3 GB. Телефона ще се предлага в 3 различни версии 32GB/64GB/(или)128GB. Както и в 4 цветови варианта.Сив , Златен, Розов и Цвят Шампанско.

Батерията на телефона е Li-Ion 2700mAh а операционната система Android 5.1 Lollipop