Конзолата PlayStation 4 бе представена официално преди пет години и вече се превърна в един от най-добрите продукти на Sony, които сме виждали досега. Японският производител постоянно разширява списъка с наличните игри и атрактивни аксесоари за собствениците на PS4. По време на конференцията Sony Corporate Strategy Meeting разбрахме интересни детайли за бъдещите планове на компанията в този пазарен сегмент. Шефът на PS дивизията Джон Кодера сподели, че наближава края на конзолата.

 

Той иска да предупреди потребителите и инвеститорите на Sony, че PlayStation 4 навлиза във финалния етап на своя жизнен цикъл. Разбира се това не означава, че ще спре производството на устройството, тъй като конзолата ще продължи да се продава още няколко години. Досега PS4 е регистрирала почти 80 млн. продажби в световен мащаб, но търсенето към конзолата постепенно намалява, предаде TechRadar. Става все по-трудно да се открият хора, които нямат PS4 и искат да си купят нов модел. 

 

 

Именно заради това Sony намалиха очакванията си за продажби през настоящата година до 16 млн., за разлика от 19 млн. доставки реализирани през 2017г. Компанията няма да избързва с представянето на PS5, което можем да очакваме през 2021г. Дотогава Sony ще се фокусират върху съдържанието, което е достъпно за PS4, както и върху устройствата с виртуална реалност PlayStation VR и PlayStation Vue, които регистрират все по-високи продажби на пазара.

 

Oще от Digital: Как да удължим живота на батерията на PlayStation 4 контролера си