Автомобилите се променят постоянно благодарение на новите технологии. Софтуерните иновации позволяват много по-безопасно да се придвижваме. Функции като интелигентни асистенти за паркиране и смарт системи, следящи в реално време ситуацията на пътя са само част от иновациите.

Водещите компании проявяват голям интерес към режимите за автономно управление. Hyundai също не са изключение, но също така работят над още няколко уникални концепции, с които да променят дизайна на автомобилите. Дизайнерите им тестват форм фактор, който не сме виждали досега в индустрията.

Въпросното превозно средство е кръстено с името "Transforming Intelligent Ground Excursion Robot" (TIGER). Най-интересният елемент от дизайна на Hyundai e, че традиционните калници са заменени от специални механизми, наподобяващи крака. Това позволява на машината да се предвижва в трудно достъпни места и офлайн трасета.

Hyundai виждат потенциално приложение на TIGER за различни научни и изследователски мисии, доставки на храна и медицинско оборудване до най-отдалечените райони, съобщава TheVerge.

 

 

Използването на система за задвижване, която включва четири модулни крака е подходящо за оказване на помощ при природни бедствия и други инциденти. Hyundai TIGER първоначално е проектиран като автономен автомобил и използва шаси, което му позволява да се движи в 360-градусова посока.

Предвидена е и възможност за комуникация и свързване безпилотни летателни апарати, като дронове. По този начин TIGER може да се зарежда безжично по време на мисия и да получава необходимите координати.

Корейският производител смята, че подобни машини могат да бъдат въведени в масова експлоатация до няколко години. Това е вторият прототип на TIGER, като се планират и допълнителни подобрения в следващата версия на уникалния, ходещ автомобил на Hyundai.

 

 

Още от Digital: Бъдещите автомобили ще могат да разпознават лицата на различните потребители