Hyperloop Technologies Inc. е името на една от компаниите, която се притежава от Елон Мъск, като нейната цел е да промени изцяло възможностите на съвременния публичен транспорт. Сега тя официално обяви, че сменя своето име и вече ще се казва Hyperloop One, като един от основните мотиви зад това решение е нейното желание да не бъде бъркана с Hyperpool Transportation Technologies. Успоредно с това инженерите на компанията вече са готови да започнат тестове на открито със своята иновативна задвижваща система от ново поколение, които ще се проведат в близките дни в северната част на Лас Вегас, информира TheVerge.

 

Оказва се, че тя е успяла да събере свеж капитал в размер на $80 млн. от своите големи инвеститори, за да стартира този проект и също така възнамерява да разшири своите операции и в други държави като Финландия, Швеция и Швейцария. Teпърва предстои да видим как от компанията ще гарантират сигурността на пътниците, които ще използват нейните капсули, които са с големината от 1.7 метра и могат да развиват скорост от впечатляващите 1100 км./ч. Инженерите на компанията първо ще трябва да преодолеят редица препятствия, за да превърнат своята технология в реалност и да позволят тя да промени начина, по който пътуваме. 

 

Основните цели на Hyperloop One са тя да допринесе за намаляването на задръстванията, но също така и замърсяването на околната среда с представянето на изцяло ново поколение превозни средства, които да революционизират тази пазарна ниша. Системата за задвижване, която скоро ще бъде демонстрирана използва магнитна левитация по подобие на маглев влаковете, за да гарантира скорости, които не сме свикнали да очакваме от обществения транспорт. Ще е много интересно да проследим как ще продължат да се развиват идеите на компанията и кога нейните иновативни технологии могат да станат част от ежедневието ни.

 

Вижте може ли да изпратим снимката си в Космоса