Huawei продължават да търсят начини как да преодолеят търговските санкции на американското правителство. Китайският производител си постави амбициозната цел да продаде 300 млн. смартфона през календарната 2019г. От Huawei очакват да реализират повече от 90 млн. доставки само за последното тримесечие на годината. Голям принос за постигането на тази цел ще има Huawei Mate 30, който ще видим на 19 септември.

 

Докато очакваме премиерата разбираме, че смартфоните от серията Huawei P30 са подобрили досегашния рекорд по продажби на компанията. Според официалните данни доставките им са преминали границата от 16.5 млн. броя в първите шест месеца на годината. От своя страна това е увеличение от 53%, в сравнение с резултатите преди година. Постижението в още по-впечатляващо с проблемите на компанията и временният им лиценз за Android, който използват.

 

Припомняме ви, че бяха необходими девет месеца на Huawei P20 серията, за да продаде 16 млн. смартфона в световен мащаб. Ако настоящите темпове се забавят няма да е изненадващо, ако Huawei P30 преминат границата от 20 млн. продажби още преди края на 2019г., съобщава AndroidAuthority. Атрактивните модели от тази серия предлагат на потребителите уникално съчетание от елегатен дизайн, Kirin 980 процесор, 4200mAh батерия с 40W зареждане и 5х перископ камера.

 

Още от Digital: Кога смартфоните на Huawei ще получат Android 10 и EMUI 10