Huawei продължава работа по създаване или заменяне на услугите на Google, до които вече няма достъп заради ограниченията на САЩ. Сега компанията обяви, че ще замени Google Maps с услугата TomTom Go Navigation, като тя ще стане част от собствения магазин за приложения на Huawei, съобщава PocketNow.

 

 

Huawei AppGallery вече предлага услугата на TomTom. Тя поддържа всички функции, включително насоки според лентата на движение, търсене на маршрути, мониторинг на трафика и дори 3D карти. Може да предупреждава и за камери за скоростта. В приложението няма да има реклами, като негова алтернатива е HERE Maps, което също е част от AppGallery.

Услугата на TomTom обаче е платена. Тя предлага 30 дни безплатен пробен период. След това има абонаментни планове, които започват от 1.99 евро на месец. Има и пакети за 6 и 12 месеца, съответно на цени 8.99 и 12.99 евро. Приложението поддържа платежната платформа на Huawei, която разполага и с всички необходими защити. Данните на потребителите не се използват за реклами.

 

Още от Digital: Какво трябва да знаем за Huawei AppGallery