Вижте още: Смартфон Huawei Y5 2019 - Тест на дисплей, хардуер, софтуер и батерия

 

Неотдавна във видео ревю, Digital.bg ви представи бюджетният Huawei Y5 (2019). Смартфон, който безспорно обра аплодисментите благодарение на коженият си гръб с премиум излъчване, в комбинация със съвсем достъпна цена. След като публикувахме ревюто, към което впрочем линк сме приложили над тази статия – получихме различни потребителски питания в които се интересувахте от топ модела на тазгодишната Y-серия. След обстойни тестове, сме готови да споделим с вас впечатленията си от него. Уважаеми дами и господа - Huawei Y7 (2019).

 

И тук, като при ентри левъла на серията Y, Huawei са заложили на запомнящ се и разпознаваем дизайн. Този смартфон определено е красив и с него няма шанс да останете незабелязани.  Тук ще направим една вметка – можете да попаднете на моделите  Huawei Y7 Pro (2019) и Huawei Y7 Prime (2019), които са почти същото устройство, като единствената техническа разлика е, че предната им селфи камера която е с повече мегапиксели, а от визуалните белези – не можете да го купите в този ефектен и запомнящ се червен цвят. Всъщност на червен Y7 (2019) не могат да се радват по целия свят, в това отношение ние сме привилегировани, защото Coral Red е сред официалните цветове в България. Имате възможност да избирате още между Aurora Blue и Midnight Black. Синият се цапа най-много, черният е по средата, а по червеният следи от отпечатъци почти не личат.

 

Периферната лайсна е в същият цвят, в който и гърбът. Контролните бутони също. Корпусът е направен изцяло от поликарбон с няколко вида на обработка, като гърбът много наподобява керамика, но не е. Дизайнът на Y7 (2019) е заоблен – ъглите, плавната преливка на периферията и задният капак. Следствие на това, телефонът е много удобен за държане в ръка при разговори, бразуване или игра. Тук разбира се важен фактор е и самият размер на телефона. 158.9мм на 76.9мм с дебелина от 8.1мм. Сигурно ви направи впечатление, че смартфонът е доста тесен за 6.26-инчов.

 

Това се дължи на намалената рамка в дългите страни около дисплея. Така с палец достигате почти до срещуположният край на дисплея. Ако сте с по-малка ръка, можете да активирате и режима за работа една ръка, той е част от интересните функции, които Huawei са интегрирали в EMUI 8.2  интерфейса на операционната система Android 8.1 Oreo. Тях обаче ще разгледаме подробно във видео ревюто ни по-късно.

 


Преди малко споменахме играта на игри – когато правите това ви съветваме да държите телефона хоризонтално обърната с долната част на дясно. Така няма да запушите воскоговорителят, който се намира под дясната решетка долу. Впечатленията ни от него са добро – вади доста силен и сравнително чист звук. Направихме този саунд тест, за да ви покажем нагледно как звучи той. Това пък е звуков тест, който записахме с двата микрофона, един от които е шумоподтискаща. Той се намира под втората решетка в ляво. Останалата част от периферията на Huawei Y7 (2019) е сравнително стандартна. Част от нея е и 3.5мм аудио жак, с който за съжаление не могат да се похвалят всички актуални модели смартфони. Y7 (2019) е Dual SIM, като слотът не е от хибриден тип.

 

Тоест в него можете да поставите едновременно две SIM карти и да добавите трета с microSD памет. Телефонът е 4G LTE Cat6 със скорост за сваляне на информация до 300Mbps Навигационните сателити, които поддържа новият Y7 са A-GPS и GLONASS. Връзката с тях става много бърз. А отклонението при тракинг е минимално. Върху гърба си Huawei Y7 (2019) има Fingerprint сензор. Теста ни с 10 последователни опита за отключване показва, че той работи бързо и безпроблемно. Освен него, имате възможност да отключвате телефона и чрез лицево разпознаване, за което партнира предната камера. Тук също не се сблъскваме с някакви проблеми.

 

За да ви стане още по-интересно, в края на тази първа част от видео ревюто, което Digital.bg посвети на Huawei Y7 (2019), ще отбележим, че цената на смартфона е доста примамлива. В свободна продажба, той може да бъде намерен за около 350лв. От родните телекоми, за момента намираме Y7 2019 единствено в портфолиото на Теленор. Там с двугодишен договор с тарифен план за 50лв на месец, телефонът излиза с цена от 120лв.Очаквайте и втората част на ревюто ни, в нея ще разберем, дали в замяна на тази примамлива цена Huawei ни дават достатъчно добри дисплей, хардуер, софтуер и батерия при Y7 2019.