Вижте още видео ревюто: Ето кое е най-нестандартното и интересно устройство на Huawei за 2020 година

 

Красиви, нестандартни, ефектни, а и мнооого функционални. Това са смарт очилата X Gentle Monster Eyewear II. В първата част на видео ревюто, което Digital.bg им посвети, спряхме поглед върху дизайна, материалите от които са направени, размерите и ергономичната им форма, която ги прави изключително удобни за носене от всеки пол.

Няма да ви преразказваме всичко което отбелязахме във въпросното видео ревю. За пропусналите да го гледат, директен линк сме приложили над тази статия. А сега, време е да продължим напред с техническата част от обзора ни. А повярвайте ни, при точно тези очила, тя ще е много интересна.

 

 

На първо място, защото Huawei X Gentle Monster Eyewear II са Smart. Но питате се, какво пък толкова умно може да има в едни очила. Не забравяйте, че те все пак са Huawei. Ще ви попитаме нещо – слушате ли музика? А използвате ли слушалки, а хендсфри? Ако поне един от отговорите ви е положителен, то функциите на X Gentle Monster Eyewear II ще ви заинтригуват.

Реално с тези очила можете да слушате музика без слушалки и да провеждате телефонни разговори хендсфри или нужда да вадите смартфона от джоба си. Тайната се крие в това, че в страничните рамки на очилата са вградени полуотворени високоговорители, които директно насочват звук към ушните ви кухини. Очилата имат 128мм диафрагма, която произвежда вълни от пулсиращ звук, който по време на тестовете ни, ни изумява с изумително качество.

Когато използвате очилата вместо хендсфри при разговор, както самите Huawei казват в презентацията на продукта си, при X Gentle Monster Eyewear II "Съвършената нова акустична система минимизира наличието на изтичане на звук чрез обратни звукови вълни, гарантирайки, че разговорите остават лични, дори в тиха среда." 

Освен високоговорители, в рамките има вградени и сензори за докосване, за плъзгане, както и Pinch сензор. Така чрез плъзгане например, можете да смените песен или да регулирате силата на звука. Чрез двойно докосване на дясната периферна част на рамката пък можете да спирате или пускате музика. Ако направите същото движение но в ляво, ще активирате гласовият асистент на Huawei.

При входящ разговор, пък ще приемете обаждането, като докоснете еднократно, която и да е от двете странични части. По същия начин чрез единично докосване ще прекратите след това разговора. Страхотно, точно като във филмите за Джеймс Бонд. С тази разлика, че подобни функции някога са били достъпни само за тайните 007 агенти, а сега са налице за всеки един любител на новите и интересни технологии. Освен високоговорители, в очилата има вградени и два силиконови микрофона, които поддържат намаляване на шума в гласoвите повиквания.

Така при провеждане на разговор се изолират околните шумове и събеседникът ви ви чува отчетливо и ясно. Ако слушате музика и свалите очилата си, тя автоматично ще се паузира. Ако в рамките на следващите 3 минути, отново сложите очилата на главата си, те ще разберат това и автоматично ще възстановят музиката от там до където сте я прекъснали преди това.

Как става свързването на Huawei X Gentle Monster Eyewear II със смартфона ви. Просто стиснете леко лявата рамка и Bluetooth връзката ще се активира. Тя е версия 5.2, което ви гарантира висококачествено свързване с устройството, дефакто без никакви загуби в качеството на предавания сигнал, съпоставимо с жична връзка. Името на очилата, която ще откриете при свързване към смартфона си е EYEWEAR II. Вече сте готови за прехвърляне на музика и за провеждане на разговори.

Какво дава енергия на всичко изброено дотук? Вътре в X Gentle Monster Eyewear II има вградена литий-полимерна батерия с 85mAh заряд. Той е достатъчен за до 5 часа непрестанно възпроизвеждане на аудио. А как става зареждането на батерията ли? По корпуса на очилата няма USB порт или друг порт. За целта се използва луксозният им калъф, в който просто се поставят и зареждането започва. Използвате кабел, който се свързва към кейса, но самото зареждане на очилата става безжично посредством NFC.

 

 

Ако се притеснявате за всичкият този хардуер, който Huawei са побрали вътре в корпуса, че може да се повреди от влагата от изпотяване или дори ако завали дъжд – ще ви успокоим, от компанията са помисли и за това, като са добавили на корпуса IP54 ниво на защита.

И на финала на нашето видео ревю, ще кажем, че Huawei X Gentle Monster Eyewear II, вече се предлагат в свободна продажба в България, като цената им е 699 лева.