Смарт часовниците са два типа - спортни и елегантни, като първите са не особено красиви, но с много спортни функции, а вторите са красиви, но пък нямат функционалността която предлагат първите. Какво обаче ще кажете за спортно-елегантен Smart часовник, който е едновременно красив и функционален? Такова устройство има и то се казва Huawei Watch GT Active. Именно с него Digital.bg ще ви запознае в това свое видео ревю.

 

 

Обновената Active серия на Watch GT бе представена от Huawei неотдавна заедно с по-компактната Elegant по време на премиерата на новите флагман смартфони P30 и P30 Pro които вече ви показахме в поредица от подробни видео ревюта на сайта ни.

Не си мислете, че Active е същият Watch GT който познавате – това е доста по-различно и още по-интересно устройство. Неща в които ще се убедите постепенно в ревюто ни. Да започнем с това което Huawei са ни оставили в елегантната кутия освен часовника. Книжки с инструкции, от които можете да разберете за всяка една от функциите на часовника, кабел за зареждане и специално докинг зарядно.

Както вече споменахме Watch GT има две обновени версии, като  Elegant е по-малката с 42мм каса, а при Active диаметърът е цели 46мм. Няма да го определим като типично мъжки, защото днес модната тенденция показва, че все повече дами харесват да нося масивни, до скоро определяни като типично мъжки часовници. Така, че Huawei Watch GT Active е унисекс. Дизайнът е изчистен и доста ефектен. Спокойно можете да носите часовника със спортен екип и с костюм.

 

 

Първоначалното свързване между часовника и смартфона ви става много бързо. За целта трябва да отворите Huawei Health приложението, да активирате Bluetooth и да откриете Watch GT. Всичко става за секунди.

Преди да обърнем внимание на техническите функции на часовника, нека първо спредм поглед върху дизайна му. Рамката е метална, безелът керамичен, а гърбът е поликарбон със специална структура която не запарва и абсурбира влвгата от кожата ни. Материал наподобяващ този на геймърските мишки и клавиатури. Със сигурност някой ще попита в този момент "Мога ли да си мия ръцете, без да го свалям?". Да и не само това, новият Watch GT може спокойно да се потапя във вода с дълбочина до 50 метра или 5 атмосфери налягане. Тоест можете да си плувате с него, без каквито и да е притеснения. Още повече, че в активностите имате и режим за плуване, на който ще обърнем внимание малко по-късно. За плуването ще ви дадем един съвет – не го правете с часовника, ако сте с кожена каишка, защото материалът не е хубаво да се мокри.

 

 

Самата каишка тук се захваща посредством патент с механизъм за бърза сваляне. Тази с която идва в комплект Watch GT е силиконова, тост няма проблем да се мокри. Керемедено-оранжевият ѝ цвят пасва на доста цветове облекла, но ако решите да я смените - никакъв проблем. Можете да използвате каквато и да е 22мм къстъм каишка със стандартни или бързи патенти. Тъмният корпус ви позволява да експериментрате.

 

 

Отделно, че можете да смените стила и цветовете на циферблата, като така ще получите съвършено различен часовник. Нещо което, не че не можете да направите със стандартен аналогов часовник...но ще ви трябват доста повече време и средства. Стандартната каишка е направена за китка с обиколка от 14см до 21см. Тоест, благодарение на многото си дупки, покрива доста голям диапазон.

 

Дисплеят на Watch GT Active е с 1.39" диагонал и резолюция 454 на 454 пиксела. Детайлността му е много добра и дори да го гледаме от съвсем близко, пикселизация не се забелязва. Технологията която Huawei са използвали е AMOLED, което автоматично означава идеално цветопредаване, висока яркост и много високи ъгли на странично виждане. По време на тестовете ни, дисплеят е добре видим, дори при ярко слънце навън.

 

Очаквайте и втората част на видео ревюто което Digital.bg посвети на новият Huawei Watch GT Active. В нея ще спрем поглед на хардуера, софтуера и батерията, които определено имат доста интересни нововъведения. Ще ви издадем в аванс – нови спортни активности, алгоритъм и 30 дни автономност с едно зареждане на батерията.