Китайският производител работи усилено над ново предложение в сегмента на смарт часовници, което ще видим само след броени дни. Въпросният модел ще бъде представен официално като Huawei Watch GT2e и това ще се случи на 26 март. Информацията бе потвърдена от компанията в Weibo акаунта им. Тази дата не е избрана случайно, тъй като тогава за първи път ще видим и флагман смартфоните oт серията Huawei P40, съобщава PlayfullDroid.

 

 

Както името подсказва новият смарт часовник представлява актуализирана версия на Huawei Watch GT 2, който се продава на пазара от няколко месеца. Teхническите спецификации се очаква да включват 1.39-инчов АMOLED дисплей, който поддържа резолюция от 454х454 пиксела. Предстоящият модел ще се захранва от HiSilicion Hi1132 процесор, който ще бъде допълнен от 16МВ RAM. Вградената памет за съхранение на файлове ще бъде 4GB, а батерията е 455mAh.

 

 

Този заряд ще бъде достатъчен устройството да издържа 14 дни с едно зареждане. Huawei Watch GT2e ще има и сензор за следене на сърдечния ритъм. Потребителите ще могат да избират между версии в Graphite Black, Volcano Red и Mint Green цветове. Смарт часовникът ще може да се свързва с устройства, които работят с Android 4.4, iOS 9 или по-високи версии на операционните системи. Остава да разберем каква ще бъде цената на Watch GT2e на европейския пазар.

 

 

Още от Digital: Каква е разликата между смарт часовник и фитнес тракер