Още от Digital.bg:

Изкачване на Черни връх с Huawei Watch GT 2 - GPS тракинг и снимки с Huawei P30 Pro

Дамският Smart часовник Huawei Watch GT 2 42мм Classic Edition

Huawei Watch GT 2 Elegant Edition - дамски смарт часовник с добра батерия и цвят Rose Gold

 

В последните години Смарт часовниците станаха много популярни сред по-младите потребители. За разлика от стандартните ръчни часовници, които разполагат с ограничен брой функции, модерните им умни наследници, могат да изпълняват какво ли не. Реално Смарт часовниците са идеалното допълнени към всеки смартфон, а и едва ли са много хората, които биха се лишили от удобствата които дава самартфона. В това свое видео ревю, екипът на Digital.bg ще ви запознае с най-новият и интересен Смарт часовник, който дойде при нас за тест. Уважаеми дами и господа - Huawei Watch GT 2e.

 

Моделът последното попълнение в Smart Wearable семейството на китайският технологичен гигант. След първото поколение Huawei Fit, което се появи през 2016 година, последваха общо 8 модела Смарт часовници. Повечето от тях вече сте виждали във видео ревюта в Digital.bg. За пропусналите, тук долу сме приложили линкове към ревютата на актуалните Huawei Watch GT2. Числото е множествено, защото GT2 има няколко разновидности – с различни размери на корпуса и стил на каишките.

 

Като дизайн, Huawei Watch GT 2e определено се отличава от събратята си. Той е подчертано спортен и по-скоро младежки. Макар че аз далеч не съм младеж, но дизайнът му ми допада. Формата на часовника е ергономична, с плавно заобляне при преминаването от корпуса към каишката. Това определено стои ефектно и красиво. Каишката е на бързи патенти и бързо може да бъде сменена. Huawei предлагат общо 4 цветови разновидности - Graphite Black, Mint Green, Icy White и Lava Red, която ви показваме тук.

 

 

Каишката е направена от специален антиалергенен силикон, лека е и заради мрежестата си текстура не запарва. Обикновено когато мием ръцете си или се потопим във вода, под каишката остава вода и това създава дискомфорт. При Watch GT 2e подобен проблем не се наблюдава.

 

Материалите от които е направен часовника са доста здрави – метална каса, дисплей от закалено стъкло и матиран поликарбон долу. При корпуса също има две цветови разновидности - Black Stainless Steel и Stainless Steel.

Дисплеят е AMOLED, с 1.39" диагонал и с HD резолюция 454х454 пиксела. Той е сензорен, с мултитъч функционалност. Освен това часовникът може да се контролира и постредством двата физически бутона в периферията му. Те не стърчат много извън корпуса и са като негово естествено продължение.

 

С размери 53мм на 46.8мм и дебелина 10.8мм,  Watch GT 2e е универсално подходящ както за мъже, така и за дами. Предвид, че е спортен – важен момент е теглото, което не трябва да създава дискомфорт при бягане, плуване и други активности. Теглото на корпуса е само 43гр.

 

Huawei Watch GT 2e е прахо и водоустойчив. Корпусът му е капсулован и в него не може да проникне нито прай, нито вода. С часовника спокойно можете да плувате, че дори и да се гмуркате, защото в характеристиките му има устойчивост на 5AT. Това се равнява на 50 метра дълбочина.

 

 

Очаквайте и втората част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на Huawei Watch GT 2e, тя ще е технически насочена и в нея ще ви покажем подробно, какви функции има новият спортен Смарт часовник на китайският технологичен гигант.