Huawei работят усилено над две нови предложения в сегмента на умните часовници. Информация за устройствата разбираме от базата данни на Eurasian Economic Commission (EEC). Оказва се, че компанията иска да получи необходимите разрешения и да стартира продажбите на Huawei Watch GT 2 Pro, както и на Honor Watch GS Pro. 

Това съвпада с настоящата стратегия на Huawei да представят нови предложения от двата бранда, които споделят сходни технически спецификации. За съжаление данните на EEC не разкриват много детайли за хардуера на смарт часовниците.

Все пак се очаква Huawei Watch GT 2 Pro да представлява ъпгрейдната версия на Watch GT 2, който бе представен през миналата година. Премиерата бе през септември, като новият модел също се очаква да дебютира през следващия месец. Остава само разберем конкретната дата. когато ще видим за първи път устройството. 

Бъдещите собственици на Huawei Watch GT 2 Pro ще могат да се възползват от една любопитна функционалност, а именно поддръжката на гласови команди.

 

 

Тази интеграция ще е възможна благодарение на виртуалния асистент Huawei Celia, който използва изкуствен интелект, за да разбира и обработва заявките на потребителите. По този начин ще можете да извършвате редица команди с гласа си като например да настройвате аларами, да проверите актуална прогноза за времето и др. 

Aктивирането на услугата ще става с командата "Hey Celia". Досега тази функция бе налична единствено за смартфоните от серията Huawei P40. Желанието на Huawei да оптимизират виртуалния асистент за портфолиото им от смарт часовници определено е доста атрактивна. 

Много е вероятно поддръжката за Huawei Celia AI да е налична и за двете нови устройства на компанията. Традиционната конференция на Huawei с разработчиците ще се проведе през тази година между 10 и 12 септември. Няма да е изненадващо, ако тогава разберем повече за премиерата на Huawei Watch GT 2 Pro и Honor Watch GS Pro.

 

Oще от Digital: Каква е разликата между смарт часовник и фитнес тракер