Вижте още видео ревюто в което тестваме камерата на Huawei P40 Pro

 

Вече 5 години Huawei предлагат на потребителите едни от най-добрите смарт часовници на пазара. Първият от тях беше представеният през 2015 година Huawei Watch, който се появи на бял свят заедно с легендарният смартфон Huawei P8. Общото между двете устройства е, че поставиха началото на нещо, което днес доминира на пазара. По-рано през 2020-та Huawei представиха най-добрия си лайфстайл смартфон P40 Pro, а сега в портфолиото на компанията се добавя още едно Pro и това е дългоочакваният смарт часовник Huawei Watch GT 2 Pro.

Започваме с разопаковане на кутията му, която е в елегантен, типичен за Huawei стил. Също както при предишното поколение на модела и тук има снимка, която ни показва, какво има вътре в кутията. Но нека я отворим и сами видим. Това е новият Huawei Watch GT 2 Pro. Освен него, тук има книжки с подробни инструкции, USB Type-C кабел и специално бързо зарядно, което визуално е доста по-различно от това на миналогодишният Huawei Watch GT 2. Какво обаче е по-специалното тук и защо не можем да зареждаме старите модели Huawei Watch с новото зарядно и обратното, ще разберете малко по-късно.

 

 

Всъщност ако Watch GT 2 изглеждаше по-скоро като фейслифт на Watch GT, то при Pro версията, Huawei са направили почи изцяло нов часовник. За това свидетелстват много неща, които ще акцентираме тук.   

 

В сравнение с предшественика си, новият модел е малко по-масивен. Корпусът му е дебел е 11.4мм, спрямо 10.8мм при GT 2. Разликата в теглото пък е точно 10 грама. Новият модел тежи точно 65.5гр.

Двата часовника са с еднакво големи дисплеи, но GT 2 Pro изглежда една идея по-голям. Това се дължи на дизайна е мястото, където каишката се захваща към корпуса. Тук вече го няма прзното пространство, което остава между двата компонента и така Pro изглежда доста по-премияално. Освен това в смарт часовника има и други премиум детайли. Ще се загледаме и в някои от най-малките от тях. Например ако погледнем от близко бутоние в дясно, ще видим, че те вече са с релефна периферия. Те, както и видимата част от корпуса са направени от титаний.  

 

Съществена визуална разлика има и в долната част на корпуса. Разбира се тази промяна е направена от Huawei основно с техническа цел, но пък и дизайна изглежда по този начин далеч по-добре. Гладката до съвършенство огледална повърхност изглежда доста по-добре. Този материал пък е керамика.

 

 

От друга страна и усещането при допир е по-приятно, в сравнение с релефният поликарбон при миналогодишният Watch GT 2. За удобството при носене спомага не само материалът, но и формата. Тук вече преливката към тази издатина е много по-малка.

 

В горната част също има една съществена и много желана от любителите на ръчните часовници промяна. Над дисплея вече стои недраскаемо сапфир кристал стъкло. То е е признак на качество и лукс, с такова разполагат всички хубави швейцарски часовници на марки от ранга на Zenith, Breitling, TAG Heuer, Omega, Piaget и други премиум брандове. Ето един много лесен начин да разберете, дали дадено стъкло е сапфир кристал или не. Капваме по една капка вода върху GT 2 и GT 2 Pro. Накланяме и забелязвате ли разликата в движението ѝ. Този стар часовникарски метод е безотказен. Капката стои стегната в правилна кръгла форма и има по висок профил, при наклон се плъзга лесно и запазва правилната си форма, която преминава към елипса.

 

 

Каишките на GT 2 Pro отново са с бързи патенти, но тук Huawei са осъвършенствали технологията им значително, в сравнение с предишните поколения. Ако се загледаме от близко, ще видим две видими промени. Едната е формата на палеца за отключване на патента, а другата е в самия корпус на часовника, където има прорез за фиксиране на патента към тялото. При Watch GT и GT 2 за слагането на каишката ни трябваше много повече време, съпоставимо с това тук. За да преместите лесно пина не е задължително да имате по-дълъг нокът, а шансът да не уцелите прореза в корпуса е нулев. Каишката е направена от специално обработена естествена кожа, която няма да се повреди при мокрене. Като под мокрене не визираме само миене на ръце под течаща вода. Watch GT 2 е с устойчив на 5 атмосфери налягане корпус. Това му позволява да работи без проблем, потопен във вода с дълбочина до 50 метра.

 

 

Очаквайте и втората част на видео ревюто, което Digital.bg посвети на смарт часовника Huawei Watch GT 2. В нея ще ви покажем, че той е наистина умен. Ще ви покажем в детайли всичките му функции и технологични нововъведения, които правят живота ни не само по-лесен, но и интересен.