Ако сте от хората, които следят видео ревютата на Digital.bg, със сигурност знаете, че сме тествали почти всички хубави Smart часовници, които световните технологични гиганти са съсдавали някога. 

Тествали сме всичко - от съвсем базово, до най-доброто. Въпреки това обаче, винаги се намира по някой нов продукт, който успява да ни изненада приятно. Било то с дизайн, с технически характеристики или с иновации. 
В това свое видео ревю ще ви покажем един Smart часовник, който успя да събере всичките тези качества накуп и да ни впечатли сериозно. Уважаеми дами, а и вие господа, които бихте взели за подарък това бижу на половинките си - имаме удоволствието да представим Huawei Watch GT 2 Elegant Edition.

 

 

Както вече знаете в GT 2 серията умни часовници на Huawei има общо 5 разновидности с различни размери, цветове на корпуса и типове каишки. Основният отличителен белег е размерът на касата - 46мм който е по-подходящ за мъжете и 42мм за дамите. Чисто функционално двете разновидности са почти еднакви. 
Вече сме ви показвали, как можете да използвате черният мъжки вариант на Watch GT 2 като персонален Smart треньор във фитнес залата, както и като прецизен GPS тракер при разходка в планината. Интересно е да се отбележи, че колкото и визуално различен от Huawei Watch GT 2 Sport да е GT 2 Elegant Edition, той отново е и доста функционален.

 

 

Но нека първо разгледаме дизайна. Както подсказва и наименованието му, Elegant е най-елегантният от всички Smart часовници на Huawei от серията GT 2. Tой е предназначен за дами, които държат на стила и изяществото. Едва ли има дама, която би останала равнодушна пред розово-златният цвят на корпуса тук. 
Металната каишка е широка 20мм наподобява много фина мрежа и почти не се усеща върху ръката. Не запарва както стандартните плътни каишки и оставя кожата ви да диша. В същото време е много здрава и идеално копира извивката на китката ви. Заключващият механизъм е стандартен за високия клас ръчни часовници. 

 


Той е достатъчно надежден, че да не се притеснявате, че GT 2 Elegant Edition случайно ще се изплъзне от ръката ви...дори тя да е съвсем тъничка. Заключващият механизъм позволява голям диапазон на настройка. 
Визуално касата на GT 2 Elegant Edition е сходна с тази на 42-милиметровият Classic Edition, но тук тя е в същият златен цвят, в който и каишката на часовника. Когато е на ръката ви, в различен цвят е единствено дисплеят, който е направен от извито в краищата стъкло със защита от драскане. 
Тук е момента да отбележим, че освен във версията в която го тестваме ние с металната каишка, елегантният си дамски часовник на Huawei се предлага и с черна кожена каишка, която е подходяща както за моментите в които искате по-разчупена визия. Доказано много удачната комбинация от двата материала и цвята. 

 


Любителите на качествените ръчни часовници знаят, че редица световно известни швейцарски брандове са заложили именно на това съчетани за свои модели за десетки хиляди. Тук за момент ще акцентираме, че на фона на това което ни предлага в замяна, цената на Huawei Watch GT 2 Elegant Edition е съвсем поносима и дори примамлива - 570лв.

Дисплеят на часовника е AMOLED с диагонал от 1.2“ и е с HD резолюция 390 на 390 пиксела. Налична е Allays ON функционалност и дисплеят е добре видим дори когато сме навън и искаме да го погледнем под директно насочена слънчева светлина. Корпусът на часовника е водоустойчив, което ви позволява потапяне във вода с дълбочина до 50 метра. 
Тук ще акцентираме, че Watch GT 2 Elegant Edition, освен красив е и функционален. Той има има вградени пулсомер и GPS, които ви позволяват спортувайки да измервате скорост, изминато разстоянието и изгорени калории. Плувайки измервате и така наречените си SWOLF показатели. 

 

 

В Workout подменюто на часовника ще откриете общо 15 вида физически упражнения в които има гласови напътствия по време на всяка една. Така GT 2 влиза в ролята на треньор и мотиватор. 
Последствие посредством приложението Huawei Health можете да направите пълен мониторинг на разходката си. Същото можете да направите и с качеството на съня си. 

В заключение можем да кажем, че Huawei Watch GT 2 Elegant Edition заслужава не просто да бъде наречен Smart часовник, а истинско мултифункцонално Smart бижу.

Още от Digital.bg: Ъпдейт за Huawei Watch GT 2 добавя функция за измерване на насищането на кръвта с кислород (SpO2)