Благодарение на поредица от видео ревюта, които Digital.bg му посвети, вече познавате много добре Smart часовника на ръката ми. Това новият и усъвършенстван  Huawei Watch GT 2. Няма да ви преразказваме всичко което показахме в тази яка джаджа. Ако сте пропуснали да гледате другите ревюта, директни линкове към тях има тук долу.

Huawei Watch GT 2 - Красив Smart часовник с елегантен дизайн

Smart часовник Huawei Watch GT 2 - Функции и технически параметри

 

А сега е време да продължим с обзора си. Watch GT 2 е подходящ не само за ежедневен часовник с Allays ON Display, той е чудесен за използване и във фитнес залата. Тук интелигентните алгоритми на Huawei разпознават различните упражнения които правите в залата, като измерва в реално време пулс, продължителност на активността и изгорените калории. Данните от тренировките се натрупват в Huawei Health архив, благодарение на който след време можете да проследите прогреса си стъпка по стъпка.

Watch GT 2 има може да проследява максималната консумация на кислород, като тя се измерва по време на постепенно натоварване. Това е така нареченият VO2max, който отразява нивото на кардиореспираторна способност на организма, тоест издръжливостта ви по време на спортната активност. VO2max е максималното количество кислород в милилитри, което може да се приеме и усвои организма в за минута на база килограм от телесното ви тегло. За по-любопитните ще споменем, че мъж в топ спортна форма трябва да има VO2max около 3.5 литра/минута, а при жена показателят е около 2.7 литра.

След като вече сте стигнахме до професионалният спорт и сте се изморили подобаващо, идва време за почивка. Watch GT 2 има специална функция, която съдържа информация за времето, необходимо за да се възстановите напълно след всяка физическа дейност, която сте проследили с часовника. След завършването ѝ, получавате препоръка, минимум колко време трябва тялото ви да бъде в покой.

Част от активната почивка може да бъде и сънят. С помощта на  Huawei  TruSleep 2,0 технологията,  Watch GT 2 може да направи подробен мониторинг на съня ви. Специалният алгоритъм може да диагностицира 6 основни вида нарушения в съня на база движението, дишането и сърдечният ви ритъм. Часовникът прави оценка на качеството на съня ви и ви дава препоръки как да го подобрите.Watch GT 2 има още една функция която подобрява здравето ви и тя се казва Huawei TruRelax. Освен дихателен мониторинг, тя също ви предлага, специални APP end тренировки за дишане които ви помагат за освобождаване от стреса и подобряване на общата кондиция на тялото.

Веднъж свързан със смартфона ви Watch GT 2 може да ви показва SMS съобщения, получени имейли и известия от социалните мрежи имейли, прогноза за времето, календар, хронометър и дори фенерче което активира на максимум супер яркият AMOLED дисплей.  Можете и да се възползвате от функцията "Открий телефона ми", която пуска Bluetooth сигнал към телефона и той започва да звъни, ако се намира в обсега около вас. Интересно е да се отбележи, че с този часовник можете не само да четете съобщения и да виждате когато някой ви звъни. С него можете да приемете обаждането и да говорите. В дясната част на корпуса са вграден високоговорител. А в лявата микрофон. Така още можете да използвате гласов асистент или дори да слушате музика от часовника си докато спортувате, а можете да свържете към часовника и безжичните слушалки Huawei FreeBuds 3. Определено харесваме това приложение на умният часовник на Huawei, като забележете, музикалните файлове могат да се намират както върху смартфона ви, така и на самия часовник. Тоест можете да слушате музика без телефона да е във вас. Вградената памет е цели 4GB, които са ви достатъчни средно за около 500 песни.

Батерията е сред големите качества на Huawei Watch GT 2. Тя е с 445mAh заряд, който в комбинация с Kirin A1 процесора който има двоен чипсет с 2.0 алгоритми за пестене на енергия, гарантират изключително добро време за автономност. Как ви се струват 2 седмици с включен мониторинг на сърдечния ритъм, до 90 минути тренировки седмично и 30 минути слушане на музика. Или 30 часа продължителни тренировки с включен GPS. Мониторинг на сърдечния ритъм и проследяване на ефекта от тренировките чрез фитнес учители и мотиватор. Зареждането пък става на магнитен принцип с тази докинг станция, която имате в окомплектовката на Watch GT 2.