В края на миналият месец се състоя премиерата нановите бизнес флагмани на Huawei - Mate 30 и Mate 30 Pro. Заедно с него, китайският технологичен гигант показа за първи път и своите нови Smart часовници - Watch GT 2. По-големият от тях е вече на ръката ми, готов да бъде представен обстойно в това видео ревю на Digital.bg.

Тези от вас които се интересуват от технологии и следят ревютата ни, знаят в началото на годината ви показахме предшественика на този часовник, елегантният и функционален Huawei Watch GT Active Edition, който успя да вдигне летвата доста високо, предлагайки за цената си, много повече в сравнение с конкурентите си. Това обаче означава, че тук Huawei трябва да са се постарали още повече, за да ни изненадат с иновации и надграждане. Задачата е трудна, защото за разлика от смартфоните, при Smart часовниците, вариантите за ъпгрейди не са много. Но нека видим сами, дали промяната е успешна и колко.

Първата съществена разлика, която забелязваме е налице още при кутията. Отгоре ѝ можете вече да видите холограма на самия часовник. Определено усещането е, че вътре се крие нещо луксозно. Отваряме я и наистина е така. За разлика от Watch GT Active, който беше с открито спортен дух, Watch GT 2 идеално ще пасне дори да сте облечени с костюм. Това обаче в никакъв случай не значи, че с него няма да се чувствате чудесно и в планината, още повече, че Huawei ви дават множество спортни активности, но за тях ще си говорим повече малко по-късно. Сега ще спрем поглед върху дизайна на устройството. Тук ще отбележим, че новото поколение на часовника има два варианта – с 42мм и 46мм каса. Така че е хубаво да имате предвид това при поръчка на Huawei Watch GT 2 онлайн, защото на живо няма шанс да се объркате, тъй като визуално двата са доста по-различни. По-малкият е видимо по-подходящ за дами и подрастващи, а този стои чудесно върху голяма мъжка ръка. Макар че тенденцията е все повече дами да носят по-масивни часовници.  

Watch GT 2 46 е голям, но не и тежък, корпусът му тежи само 41гр. Поставен върху ръката ни, часовникът почти не се усеща. За това разбира се важна роля играе и каишката му, която при нашата тестова бройка е направена от чрен антиалеричен силикон. Тя не запарва, не се цапа и е изключително лека и удобна. Каишката е за китка с обиколка от 14 до 22см. Захващането ѝ е посредством бързи патенти, което ви позволява лесно да сложите друга 22мм каишка. Тук е момента да кажем, че Huawei дава огромен избор от оригинални каишки за модела – силиконови, кожени и дори метални. Цветовете които се предлагат в България са Matte Black, Sunset Orange, Pebble Brown, Gravel Beige и Refined Gold. При корпуса на часовника също има няколко разновидности - Неръждаема стомана, черна и титаниево сива. Черните със силиконови каишки носят името Sport Edition, а сивите с кожени Classic Edition.

Различни персонализации според настроението или облеклото си, можете да правите и посредством вградените в часовника теми за дисплея. Той е AMOLED което от своя страна освен изключително качество на картината, гарантира и много висока яркост, която пък го прави видим, дори когато сме навън и грее ярко слънце. Ъглите на странично виждане също са почти водоравни, като отклонение в цвета не се наблюдава. И тук ще направим още един важен акцент, с който новият Huawei Watch GT 2 превъзхожда значително предшественика си. Ако при миналото поколение, рамката около крана беше метална, то тук безелът е вграден в стъклото над дисплея.

Huawei са използвали висококачествено 3D стъкло, което е изрязано с технологии, използващи скъпоценни камъни. То е изключително издръжливо, устойчиво е на вода и прах, като така часовникът постига далеч по-изчистена визия без външна рамка. Споменавайки защита, корпусът на часовника е с ново на устойчивост 5 АТМ, което позволява потапяне във вода с дълбочина до 50 метра. Тоест може спокойно да се използва не само при плуване, но и от любители водолази.

 

Всъщност Huawei Watch GT 2 има доста технически функции, които го превръщат в идеален помощник на активно спортуващият съвременен човек. Тях обаче ще разгледаме подробно във втората част на това видео ревю. Тя ще бъде по-технически насочена и със сигурност ще научите от нея още интересни неща, които едва ли някой друг ще ви сподели, не и без да е тествал в продължение на 14 дни, време което между другото може да се постигне само с едно единствено зареждане.