Huawei разшириха своето портфолио от смарт продукти с премиерата на Watch Fit Mini. Новият часовник е насочен към бюджетния клас и вече се продава на европейския пазар. Компанията е успяла да открие перфектното съчетание между характеристики и достъпна цена.

Taка например потребителите ще могат да се възползват от наличието на 96 спортни режима, с които да следят прецизно своята активност. Дисплеят на Huawei Watch Fit Mini е с големина от 1.47 инча, като вградената 180mAh батерията може да работи до 14 дни с едно зареждане.

 

 

Huawei са акцентирали върху фитнес възможностите на умния часовник, който въпреки атрактивната цена има сензор за за следене на кислорода в кръвта. Традиционно SpO2 функцията е отличителна характеристика на премиум устройствата. Бъдещите собственици на Huawei Watch Fit Mini също така ще могат да следят нивата на стрес и качеството на съня, съобщава GizmoChina.

 

 

Koрпусът на Huawei Watch Fit Mini има 5ATM рейтинг за водоустойчивост, което го прави подходящо решение за плуване. Свързването на смартфони става с Bluetooth 5.0 технологията и изисква Android 6.0 или iOS 9, както и по-нови версии на операционните системи.

Бъдещите собственици на устройството могат да го използват като дистанционно за управление на камерата и музикалния плейър, както и да получават нотификации за входящи обаждания. Цената на Huawei Watch Fit Mini в Европа е €99.

 

Още от Digital: Защо смарт часовници не могат да заменят класическите модели