Huawеi се наложи да въведат неочаквани промени в своята стратегия, за да преодолеят търговското ембарго на САЩ. Постоянните санкции срещу китайския производител затрудниха доставките и отложиха многократно премиери на нови продукти. След продажбата на бизнеса със смартфони Honor от компанията ще се фокусират към алтернативни пазарни ниши.

Разработката на HarmonyOS ще позволи на Huawei да разширят влиянието си в повече технологични сектори, включително джаджите с Интернет на нещата и автомобилите. Световният пазар на умни часовниците е друг акцент от бизнес плановете на Huawei през 2021г. В интернет се появиха нови данни, от които разбираме за предстояща премиера на компанията.

Китайският гигант разработва актуализирана версия на Huawei Watch 2, който работеше с Wear OS и бе представен през 2017г. Новият модел закономерно ще се казва Huawei Watch 3 и повече детайли за техническите спецификации ще научим през май.

Едно от водещите подобрения ще е свързано с интеграцията на интерфейс, който е базиран на HarmonyOS.

 

 

Специални оптимизации ще улесняват скролването и използването на приложения от кръглия форм фактор на смарт часовника. Според непотвърдена информация за разлика от предходните версии този път иконите за приложения ще са подредени около рамката на дисплея.

Техническите спецификации на Huawei Watch 3 ще включват и слот за eSIM карта, което означава, че устройството ще може да приема и извършва обаждания. Дългият живот на батерията ще продължи да бъде основно предимство на новия модел.

Разнообразните режими за тренировка използват последните иновации в изкуствения интелект, като Huawei искат да предложат и поддръжка за приложения от трети страни. Премиерата ще е през май, което означава, че до няколко седмици ще научим какви други изненади ни очакват в Huawei Watch 3.

 

Още от Digital: Huawei Watch GT 2 Pro - Тестваме най-добрият смарт часовник за 2020 година