Неотдавна в няколко подробни видео ревюта ви запознахме с новите смарт часовници на Huawei. Елегантният и по-универсален Watch 3 и типично мъжкият Watch 3 Pro, който до такава степен ни хареса, че без каквото и да е колебание обявихме за един от най-добрите премиум смарт часовници, които днес могат да бъдат намерени на пазара.

 

Huawei Watch 3 Pro - Най-достъпният сред супер смарт часовниците |  Digital.bg

 

Ключов елемент при него е материалът, от който е направено тялото на часовника. Това е супер здравият, лек и ефектно изглеждащ титаний. Материал, който е и много скъп, но въпреки това, след преглед на този сегментиран пазар смарт джаджи, с оказа, че Watch 3 Pro е най-достъпният смарт часовник с изцяло титаниев корпус към момента.

Сигурно сте обърнали внимание обаче на заглавието на това видео ревю. То не е посветено на Watch 3 Pro, а на новият Huawei Watch 3 Elite Edition, който премиерно от 24 септември, вече се предлага за продажба в България.

Да, както името на модела подсказва, това е елитен премиум смарт часовник, който е предназначен за хора, които не носят смарт аксесоара на ръката си само заради функциите му, но и заради дизайна, който още веднъж ще кажем, че е премиален. Ако ретроспективно върнем лентата назад върху ревюто на Huawei Watch 3, ще видите, че там каишката на часовника е гумена или от кожа.

При новия Watch 3 Elite, Huawei са добавили верига от специална неръждаема стомана, същата от която е направено и основното тяло на часовника. В резултат, Watch 3 Elite е станал по-масивен и стои стабилно на ръката ни. Размерите на касата са 46.2мм диагонал, на 12.15мм дебелина на профила. Това автоматично прави Huawei Watch 3 Elite подходящ не само за мъже, но и за дами.

Правим това пояснение, защото когато преди време показахме титаниевата Elite версия на Huawei Watch 3 Pro, получихме питане от дама, която е любителка на часовниците с метални каишки, дали Huawei няма да предложат и Watch 3 вариант с метална каишка, който да пасва добре на по-малки ръце и съответно китки, тъй като касата на Watch 3 Pro Elite гонеше 50мм диагонал и беше дебела 14мм, което наистина за една дама идва малко в повече, но пък на голяма мъжка ръка стоеше страхотно.

 

 

И така новият Huawei Watch 3 Elite Edition е точно този така дългоочакван от дамите метален смарт часовник, който ще стои добре на ръката им. Така че можем да определим размерите и дизайна му като универсални, подходящи за всеки пол.

Метлалната каишка идва в комплект с няколко допълнителни звена, които лесно могат да се добавят ако часовника ще се носи от мъж или съответно заради бързите патенти, само за няколко минути, обиколката на каишката може да се намали за ръката на дама. Самата каишката е с много добра изработка и нещо което много ни допада е нейната закопчалка. Т

 

 

я е с двойна защита, която няма да позволи часовника по някаква причина случайно да падне от ръката ви. Когато пък целенасочено искате да свалите часовника, отключването става бързо и лесно.

Ефектен момент в дизайна на Huawei Watch 3 Elite Edition са комбинацията от два бутона в дясната периферна част, като единият е под формата на класическа часовникарска коронка, която при въртене движи менюто върху дисплея. Този елемент определено ще се хареса на феновете на класическите ръчни часовници.

 

 

Друго важно нещо, на което ще обърнем внимание е внимание е цената на Huawei Watch 3 Elite. Този смарт часовник е значително по-достъпен в сравнение с другия изцяло метален модел от Watch 3 серията на китайският технологичен гигант, който струва около 1200 лева.

Watch 3 Elite се продава вече в България с цена от 899 лева, което е със само 100 лева по-вече в сравнение със стандартните версии Huawei Watch 3, които са с кожена или силиконова каишка.