Huawei TalkBand B5 е новото предложение на китайския гигант в сферата на фитнес джаджите и аксесоарите за тренировки. Този модел е наследник на TalkBand B3 и представлява стилен хибрид между смарт часовник, фитнес тракер и Bluetooth аудио слушалки. Най-интересното е, че можете да извадите самия дисплей от корпуса и да го използвате като самостоятелни Bluetooth слушалки, които имат аудио чип с високо качество и два микрофона за намаляване на околния шум. Huawei TalkBand B5 поддържа функции като Caller ID, Call Muting и Speed Dial. 

 

По този начин ще можете да приемете и извършвате обаждания, докато сте в движение, Корпусът на фитнес тракера е IP67 сертифициран и осигурява защита срещу прах и вода, информира AndroidHeadlines. Бъдещите собственици на Huawei TalkBand B5 ще могат да добавят към него 18-милиметрови каишки, които са направени от силикон, кожа или неръждаема стомана. Атрактивното предложение на компанията също така е базирано на технологията TruRelax Technology, която анализира сърдечния ритъм на потребителите. 

 

Специален режим позволява да следите и виждате информация за сърдечния ритъм в продължение на 24 часа в денонощието за още по-прецизни резултати. Huawei TalkBand B5 е подходящ избор за изчисляване на изминати крачки, изгорени калории, дистанция и др. За да се възползвате от пълния потенциал на устройството трябва да го свържете със смартфон с Android, които е ъпдейтнат към EMUI 4.1 или по-висока версия. Джаджата има 1.13-инчов AMOLED дисплей с 2.5D стъкло и тежи 40 грама. Продажбите стартират до края на месеца.

 

Още от Digital: Фитнес гривна или смарт часовник – какво да изберем