Глобалният технологичен гигант Huawei поставя началото на единствения по рода си конкурс за смартфон фотографии Huawei “Next Image Mobile Photography” (https://campaign.consumer.huawei.com/bg/). Той е съставен от няколко категории и ще отличи най-добрите снимки, направени с мобилен телефон Huawei, като победителите ще получат парична награда и публикация в едно от най-известните и престижни списания в света. Печелившите ще бъдат определени от експертно жури с дългогодишен опит в сферата на фотографията и мобилните технологии.

 

Целта, с която Huawei стартира конкурса „Next Image Mobile Photography”, е да покори нови хоризонти и да отдаде заслуженото на феновете на мобилната фотография по света. Желаещите да участват ще могат да премерят сили в 6 категории, отличаващи най-качествените аспекти на визуалната експресивност - „Faces“, „Good Night“, „Hello, Life!“, „Check In“, „Nature“ и „Story Board“. Всеки участник в конкурса може да регистрира своите кандидатури до 20 август 2018. „Винаги сме гледали на камерите като на един от най-важните компоненти в нашите телефони и сме много щастливи, че благодарение на новите ни технологии хората имат възможност да правят по-красиви и по-качествени снимки. С този конкурс се надяваме да дадем широка гласност на тази все по-разпространена тенденция“ сподели Дарина Иванова, Директор Маркетинг на Huawei Consumer Business Group за България и Македония. „Смартфоните са новата форма на фотография, както и новият начин, по който гледаме на това изкуство и затова съм напълно убедена, че биха могли да бъдат използвани за артистични проекти. В случая най-важно е посланието, а смартфоните на Huawei ни позволяват да го отправим по впечатляващ начин. Надявам се, че конкурсът „Next Image” ще ни позволи да продължим развитието си в тази насока“, добави Вера Гоцева, журналист и фотограф, посланик на конкурса в България.

 

След като снимките, участващи в конкурса, бъдат качени в публичните галерии, хората ще могат да гласуват за своите фаворити до 28 август 2018. Впоследствие експертно жури ще определи победителите измежду 50-те най-харесвани снимки от всяка категория. Журито ще бъде в следния състав:

 

  • Янмин Уанг - президент на Huawei Consumer Business Group за Централна и Източна Европа;
  • Доминик Брако - фотограф на National Geographic;
  • Алекс Ламбрехтс - оторизиран фотограф на Leica;
  • Томаш Лазар - лауреат на World Press Photo
  • Боби Анвар - датски фотограф;
  • Гал Гадот - актриса и рекламно лице на серията Huawei P20;
  •  

Най-добрите 50 снимки от нашия регион ще се класират за световния конкурс „Next Image Global Contest”.Победителите от всяка категория ще получат като награда Huawei Matebook X, публикация в National Geographic и парична награда в размер на 2000 евро. Класиралите се на второ и трето място ще получат мобилни телефони от Huawei, съответно P20 Pro и P20. Huawei P20 ще бъде наградата и за снимките, получили най-много гласове от страна на феновете.

 

В края на конкурса журито ще връчи специалната награда „Grand Prix“, чийто носител ще получи Huawei Matebook X, публикация в National Geographic, парична награда в размер на 10 000 евро и възможност да се включи в 10-дневната фотографска експедиция на National Geographic, която ще се проведе през септември в Италия.

 

Конкурсът на Huawei “Next Image Photography” (https://campaign.consumer.huawei.com/bg/) поставя акцент върху Камерите на смартфоните и промениха начина, по който виждаме света благодарение на тях. Днес те са мощни инструменти, които позволяват на хиляди хора по света да споделят своята гледна точка само и единствено с няколко движения на пръста си. С динамичното си развитие и фундаменталната роля, която качествените снимки заемат в света на социалните мрежи, мобилната фотография процъфтява както никога до сега, създавайки новата визуална култура на модерния свят.

 

С излизането на Huawei P9, първият телефон с двойна камера на пазара, глобалният бранд постави нови стандарти по отношение на камерите в мобилните устройства. Сега, почти 3 години по-късно, Huawei отново задава стандартите с P20 Pro, оборудван с тройна камера и усъвършенстван изкуствен интелект, който значително повишава качеството на снимките и по този начин поставя нови граници на възможното в мобилната фотография. Комбинирайки информацията от трите си сензора, P20 Pro осигурява висококачествени изображения с ясен фокус дори при снимки в слабоосветени пространства.