Huawei разчитат предимно на активността на китайските потребители, за да разширяват влиянието си в световния пазар на смартфони. Oгромната популярност на компанията в роднината им ще продължи да бъде движещата сила за позициите им в мобилната индустрия.

Това е основната причина Huawei да бъде най-големият производител на смартфони в света за второто тримесечие на 2020г. Въпреки това американските санкции ще продължат да затрудняват амбициозните планове на компанията, която вече се подготвя усилено за премиерата на следващите си премиум смартфони. 

Aко всичко върви по план ще видим Huawei Mate 40 още преди края на септември, като продажбите ще стартират в кратки срокове след това. Едно от най-сериозните хардуерни подобрение на устройството ще бъде интеграцията на 5-нанометровия Kirin 1020 процесор. Този чип ще гарантира висока производителност, ниска консумация на енергия и поддръжка на 5G мрежи.

Съществува голяма вероятност Huawei Mate 40 да се превърнат в последните смартфони на Huawei, които използват процесори с този бранд, съобщава VentureBeat.

 

 

Причината са поредните санкции на САЩ срещу компанията, които влизат в сила от 15 септември. След тази дата Huawei няма да имат достъп до технологиите и нужните ресурси, за да продължат да произвеждат процесори от серията Kirin.

Забраната няма да позволи на американски компании да продават хардуерни компоненти необходими за създаването на архитектурата. Още по-неприятното е, че TSMC доставят част от оборудването си от САЩ. Тайванският производител досега бе натоварен с производството на процесорите Kirin, но това няма да бъде възможно след 15 септември. 

Китайският производител ще продължи да търси други брандове, които не попадат в списъка на Доналд Тръмп и могат да търгуват с Huawei, въпреки американското правителство. Санкциите също така ще засегнат и другите чипове с изкуствен интелект, които компанията използват в своите продукти.

Със сигурност това е изключително сериозен проблем, над който тепърва ще се търси решение, което в дългосрочен план да гарантира, че Huawei са конкурентни на западните производители.

 

Още от Digital: Премиерата на Huawei Mate 40 Pro с 5nm Kirin 1000 процесор ще бъде през октомври