Вижте още виде ревюто: Huawei P30 - Тест на дисплей, батерия и бързо зарядно

 

Най-накрая така дългоочакваното лято дойде…почти. Все още ни мори дъждовното време, но пък с повишаването на температурите, расте и настроението ни. Чакаме с нетърпение уикендите, за да отидем на разходка в планината, да караме колело или да се излегнем на някоя полянка, до рекичка или басейн за пикник с приятели. А отпуската с плажа и морските вълни…тях изобщо няма да коментираме. В това свое видео ревю, Digital.bg ще ви покаже един як технологичен аксесоар, който може да бъде ваш спътник по време на всичките тези удоволствие…без да ви притеснява, че ако завали, той ще се развали. Уважаеми дами и господа, представяме ви Huawei SoundStone.

Мощна безжична Bluetooth колонка с водоустойчива защита IPX5, привлякохме вниманието ви нали. Да отворим кутията и да надникнем какво Huawei са ни оставили вътре. Този кабел служи за зареждане на колоната. Нямате възможност за свързване жично чрез 3.5мм аудио жак. Връзката със смартфона ви става безжично чрез Bluetooth 4.1 на до 10 метра от устройството и става много лесно.

 

Включете колонката и активирайте Bluetooth. Активирайте го и от падащото меню на смартфона си. При търсене ще излезне устройство с име Huawei CM51. Кликнете върху него и врече можете да слушате музика. Междувременно, колконката ви информира с приятен женски глас, кога е включена и свързана ли е с телефона.

 

 

Споменатите бутони в долната част на корпуса са общо 5 бутона. Те са механични и са механични, скрити под гумената повърхност. Активиращ, Bluetooth, Play/Pause, усилване и намаляване на звука. Последните два са мултифункционални и при задържане, можете да връщате към предишната песен или да преминавате към следващата.

 

 

Тази функция е налична директно към плейъра в смартфона ви, в Soundcloud, Spotify, Deezer и други платформи за онлайн слушане на музика. Можете да използвате тази функция и при гледане на клипове Youtube, включително и за премахване на досадните им реклами.

 

Вече споменахме, че SoundStone е водоустойчива с IPX5. Тези символиозначват, че спокойно можете да слушате музика по време на дъжд, ако залеете колонката с бира или ако я забравите на поляната и градинската ви пръскачка я намокри, няма да последват никакви повреди. Порта за зареждане и Reset бутона с скрити под доста масивен гумиран капак. Имайте предвид, че трябва да бъркате с игла в тази дупка, ако случайно колонката забие и не иска да се свързва.

 

Правим това пояснение, защото много потребители биха се объркали и да бръкнат в тази дупка отвън. Тук се намира микрофонът и това бъркане ще го повреди. Той е с cVc 6.0 noise cancelation технология, която изолира паразитните фонови шумове. Микрофонът ви предоставя още една полезна функция Huawei SoundStone – можете да го използвате като разговорна Hands-Free уредба. Много удобно решение по време на планински преходи в които смартфонът е някъде в раницата ви, а колонката е закачена отвън с помощта на тази връзка. Пластмасовата примка ви дава възможност да я стегнете на ръката си, на кормилото на велосипеда или на плажният чадър. SoundStone е с диаметър от точно 10см, дебела е 42мм и тежи 190гр.

 

В долната част на колонката има силиконов кръг. Той се намира тук с функционално предназначение. Когато слушате музика и сте оставили SoundStone на масата, колонката няма да се движи от вибрациите, а ще е като залепена. Освен това, както знаем въпросните вибрации развалят и качеството на звука. Тук те са неутрализирани. Звукът от колонката е доста силен и сравнително чист. На разстояние от метър от нея измерваме средно 85dB(A). Друг наш тест показва, че 700mAh батерията е достатъчна за около 8 часа слушане на музика с едно зареждане. Самото зареждане от 0 до 100% става за 3 часа.

 

Към момента Huawei предлагат SoundStone CM51 в България в комплект с всеки закупен смартфон Huawei P30. Проможията ще е в сила до края на Август, така че лятото ви да бъде достатъчно музикално и забавно. Иначе ако искате да си я закупите отделно, Huawei SoundStone CM51 струва около 80лв, като това я прави една от най-ценово достъпните водоустойчиви Bluetooth колонки на пазара към момента, Става сума сред реномираните производители, защото има доста по-евтини ментета, които уж са водоустойчиви, но по-добре не рискувайте да ги пръскате с вода, какво остава за сериозно мокрене.