След като видяхме новият флагман Huawei P40 Pro и разбрахме какви интересни аксесоари са подготвили Huawei за него. Идва ред да ви покажем ще една интересна премиерна джаджа от китайският технологичен гигант. Уважаеми фенове на технологиите, Digital.bg представя новият Huawei Sound X. Той е нагледно доказателство, че една преносима колонка може да бъде не просто източник на звук, а същинска Smart инсталация, която да пасне чудесно в съвременният "Smart Home", с който всичко е свързано в обща екосистема.

 

 

Първото нещо, което ни прави впечатление в Huawei Sound X е нейният изключително елегантен и изчистен дизайн. Преобладаващи са заоблените форми, като при материалите са съчетани умело поликарбон и текстил, в нестандартно съотношение, което е видно от снимките на екраните ви. Не случайно този продукт спечели награда за дизайн в престижният конкурс "Red Dot Design 2020". По корпуса на колонката няма да намерите механични бутони - всичко е сензорно. Говорителят е защитен от наранявания, прах и вода. Като по информация на Gizchina, може да се почиства с препарати на спиртна основа. Huawei Sound X е направен в тясно сътрудничество с компанията Devialet. която е интегрирала тук своята специфична "double-bass" технология. Така басите са с 40Hz. Мощността на колоната е цели 144W, а звуковото налягане достига до 90 db SPL.

 

 

Huawei Sound X  е с размери 203мм на 156мм, а теглото му е 3.5кг. Освен мощен восокоговорител, той има и вграден 360-градусов микрофон, с поддръжка на Hi-Res стандарт и пикова честота 40KHz. Което ви позволява да се възползвате от функцията на гласов асистент в умният си дом или офис. Свързването със смартфон или таблет става много лесно, защото в корпуса на устройството е вграден NFC чип. Налична е също така технологията Huawei Share, която позволява бързо споделяне на съдържание между Huawei устройства

 

Прочетете още статията: Защо няма да видим LG G9 ThinQ