Huawei вече изпревариха в две поредни тримесечия Apple по продажби на смартфони и подготвят много интересни неща за потребителите през 2019г. Компанията си е поставила амбициозната цел да се задмине и Samsung, което ще ги превърне в най-големия производител в мобилната индустрия. Huawei вече инвестират усилено в разработването на първите си гъквави смартфони устройства с поддръжка за 5G мрежи

 

Китайският гигант планира да представи нов премиум модел с четири задни камери през следващата година. Устройството ще е предназначено за любителите на фотографията и ще предложи опция за 10-кратен оптичен зуум. За сравнение Huawei P20 Pro и Мate 20 Pro разполагат с телефото обективи с 3х оптично мащабиране. Huawei са сигурни, че с подобни иновации ще доминират събитията в пазара на смартфони през 2019г.

 

 

Компанията подготвя и премиерата на 7-нанометров смартфон с поддръжка за 5G, което също ще изостри конкуренцията в пазара на смартфони. При всички положения Huawei ще представят поне два премиум модела от висок клас през 2019г., които ще утвърдят позициите им на един от най-иновативните производители на индустрията. Със сигурност, обаче 5G модемите, по-добрите камерите и гъвкавите дисплеи се очертават като водещите тенденции в пазара на смартфони за 2019г.

 

Още от Digital: Huawei ще представят 7-нанометров процесор Kirin 990 с поддръжка на 5G през първата половина на 2019г.