Huawei са не само една от водещите компании в пазара на смартфони, но също така един от най-големите производители на телекомуникационно оборудване в света. Китайският гигант вижда голямо бъдеще в 5G технологията, която ще има стратегическо значение за бизнеса им в дългосрочен план. През последните месеци Huawei полагат много усилия, за да убедят повече държави да се съгласят да купят оборудването им, за да изградят своите 5G мрежи, като основен акцент имат страните от европейския континент. Още през лятото Huawei сключиха 28 договора за 5G в Европа.

 

Компанията продължава да провежда работни срещи и да поддържа връзка с правителствата и на други държави-членки на ЕС с идеята да участва в изграждането на техните мрежи. Въпреки обвиненията на САЩ, че компанията и оборудването им се използва за шпионаж Huawei са уверени, че технологиите им ще намерят място в създаването на европейската структура нужна за въвеждането на 5G. Oт компанията определиха ЕС като водещ приоритет в стратегията си и разкриха плановете си да изградят голяма мрежа производствени центрове на континента, съобщава GizmoChina.

 

 

Така Huawei oбещават да помогнат за създаването на най-развитата 5G инфраструктура за държавите на континента. Информацията за бъдещите им планове се появява в кратки срокове след като ЕС обявиха, че всяка държава има правото да избере самостоятелно коя компания да изгради мрежата им от ново поколение. Разполагането на производствени центрове на континента е важна стъпка, с която Huawei искат да демонстрират своята ангажираност. По този начин ще демонстрират и сериозните си намерения да помогнат на своите партньори на европейския континент.

 

Още oт Digital: Huawei обещават 5G смартфони до $150 до края на 2020г.