Huawei ще представят новите си премиум смартфони на събитие, което ще се проведе през март. Очакванията са да видим три версии на Huawei P50, които имат различен дизайн и характеристики. Смартфоните ще се захранват от 5-нанометровия Kirin 9000 процесор, който е допълнен от 24-ядрен Mali-G78 MP24 GPU модул.

Любопитна подробност е, че компанията възнамерява да продава на пазара версии на Huawei P50, които работят с различни операционни системи. Данните разкриват, че глобалните версии на Huawei P50 и Huawei P50 Pro ще могат да се купят с HarmonyOS и Android, информира GizmoChina.

Китайският потребители ще имат достъп до конфигурации с Hongmeng OS - версия на операционната система за местния пазар. Ако всичко върви по план Huawei ще започнат масовата дистрибуция на смартфоните малко след премиерата. Това означава, че Huawei P50 серията ще е налична във водещите търговски и онлайн вериги от началото на пролетта.

 

 

На този етап няма данни дали двете операционни системи ще бъдат предварително инсталирани на смартфоните. Другият вариант е потребителите само да изберат дали искат Android или HarmonyOS версия, както и да я конфигурират с 6GB/8GB RAM и 128GB/256GB памет. Премиерата на Huawei P50 ще има ключово значение за позициите на компанията в мобилната индустрия през 2021г. Остава да разберем точната дата, на която ще се проведе събитието и каква ще е цената на новите флагмани. 

Големият въпрос за Huawei е дали ще могат да преодолеят санкциите на американското правителство и да започнат да доставят хардуер от своите партньори. Следващата голяма премиера на компанията е планирана за есента на годината, когато ще бъдат представени Huawei Mate 50 смaртфоните.

 

Още от Digtial: Смартфоните от серията Huawei P50 ще имат Kirin 9000 процесор